Κατηγορούν τον Φούντα για ρατσιστική επίθεση στο MLS

Αντιμέτωπος με μια βαριά κατηγορία βρίσκεται ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο Ντάμιον Λόου της Inter Miami κατήγγειλε πως ο Έλληνας φορ της DC United τους απηύθυνε ρατσιστικό χαρακτηρισμό και ότι συγκεκριμένα τον αποκάλεσε «νέγρο» στη διάρκεια του αγώνα των δύο ομάδων για το MLS.

Στο 59ο λεπτό υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο παικτών και ο Λόου κατηγόρησε τον διεθνή άσο για χρήση της «λέξης που αρχίζει από Ν».

Μάλιστα μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της Inter Miami, Φιλ Νέβιλ, δήλωσε: «Χρησιμοποιήθηκε μια λέξη που είναι απαράδεκτη στην κοινωνία. Είναι η χειρότερη λέξη στον κόσμο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Φούντα, Γουέιν Ρούνεϊ, που τον έκανε άμεσα αλλαγή, είπε: «Υπήρξε μια καταγγελία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα διερευνηθεί. Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα».

Θέση πήρε και η DC United μέσω του εκπροσώπου της: «Η ομάδα έχει λάβει γνώση των ισχυρισμών που αφορούν έναν παίκτη κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Ίντερ Μαϊάμι. Ο σύλλογος θα συνεργαστεί στενά με το MLS και την Ίντερ Μαϊάμι για να ερευνήσει το περιστατικό».

Σημειώνεται πως ο Φούντας είχε ισοφαρίσει στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης σε 2-2, αλλά η Inter Miami, στην οποία είναι μέτοχος ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, πήρε τη νίκη στο 94′ με γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

To Top