Κατσαβάκης: “Εγώ αντέχω, προστατέψτε τα παιδιά! Θα περιμένουμε μεταγραφή από τους ελεύθερους” (video)

Ο Μάκης Κατσαβάκης μίλησε για τον αγώνα με τον ΟΦΗ και την κρισιμότητά του, αλλά και για τις μεταγραφές, προαναγγέλοντας ότι ο Άρης δεν θα αποκτήσει σήμερα επιθετικό και θα αναζητήσει λύση για την επίθεσή του μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου από τους ελεύθερους παίκτες.

Ο τεχνικός του Άρη είπε ότι: “θα αντιμετωπίσουμε τον ΟΦΗ με πολύ σεβασμό και περισσότερο πίστη για το αποτέλεσμα που δεν θέλουμε να είναι άλλο εκτός από τη νίκη. Ελπίζω να τα καταφέρουμε για να έχουμε ηρεμία στο κενό που υπάρχει λόγω Εθνικής. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που περίπου χτίζεται σαν εμάς. Πληροφορήθηκα πήραν ότι πήραν τον Ιωαννίδη και κάποιους άλλους παίκτες. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την εικόνα και θα γίνει κάτι τουλαχιστον από πλευράς μαχητικότητας”.

Για τον επιθετικό είπε ότι “μάλλον θα πάμε μέχρι 15 Σεπτεμβρίου τους παίκτες που είναι ελεύθεροι, κάναμε προσπάθειες για παίκτες, αλλά δεν είναι μόνο στο χέρι μας. Μας πρότειναν εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Κάρντεκ, είχαμε έναν Αλβανό (Σαλίχι) με καλές πληροφορίες, προτίμησε την Πολωνία. Αντιλαμβάνεστε και τι ακούν. Γι’ αυτό λέγαμε να πάμε σε λύσεις από το εσωτερικό. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ήρεμοι και να κάνουμε την καλύτερη επιλογή, θα χρειαστούμε τη λύση του εύκολου γκολ…”.

Αναφέρθηκε στον αγώνα με τον Πανιώνιο λέγοντας πως “αυτό το παιχνίδι είναι από τα 4-5 άσχημα στην καριέρα μου. Μίλησα με τα παιδιά, κυρίως για την εμφάνιση του πρώτου ημίχρόνου. Δεν είχαμε το καλό και συντονισμένο πρέσινγκ που είχαμε και να έχουμε αυτοπεποίθηση να κρατήσουμε τη μπάλα, να κάνουμε πιο ήρεμες πάσες για τους επιθετικούς μας. Μέσα από τη κουβέντα που κάναμε πιστεύω να κατάλαβαν. Σε αυτό το κομμάτι έχει ευθύνη ο προπονητής, εγώ αντέχω, τα παιδιά θέλουν προστασία, αυτούς προστατέψτε”.

Θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για την 11αδα κόντρα στον ΟΦΗ υπογραμμίζοντας ότι “ο Ψυχογιός θα παίξει δεξιά και ενδεχομένως ο Πουλίδο σαν αμυντικό χαφ, είναι μια θέση που την έπαιξε στην Ισπανία. Πρέπει να χτίσουμε αυτοπεποίθηση και να ξεκινήσουμε καλά το παιχνίδι και να έχουμε αντοχές σε αναποδες στιγμές. Και εγώ προσπαθώ να δω ποια παιδιά θα αντέξουν για να χτιστεί κορμός, γιατί κορμός δεν υπάρχει τώρα, προσπαθούμε να τον βρούμε. Να δούμε ποιοι θα δείξουν… Γιατί αυτά τα παιδιά (οι παλιοί) δεν είχαν ποτέ την ευθύνη του βασικού και τα μικρά παιδιά πρέπει να έχουν μια στήριξη από μένα, από όλους… Πρέπει να αντλήσουμε δυνάμεις από μέσα μας και θα σηκωθούμε και θα βρούμε τον δρόμο μας. Το είχα πει. Θα φάμε σφαλιάρες. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πανικοβάλομαι.. Δεν πανικοβάλλομαι, στενοχωρήθηκα, αλλά αυτά τα έχει το ποδόσφαιρο”.

Αναλύοντας το τεχνικό κομμάτι αναφέρθηκε στην ανάγκη για την απόκτηση ενός επιθετικού, αλλά κυρίως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δει τα τρεξίματα των φιλικών. “Θέλουμε ένα φόρ για να μπορέσει να κρατήσει τη μπάλα, αυτό δεν το καταφέραμε μέχρι τώρα. Βλέπετε την προσπάθεια που κάνουμε, ψάχνουμε με τα οικονομικά να καλύψουμε άλλες τρύπες. Εκεί έχουμε προβληματάκια, αλλά το πρόβλημα μεγάλωσε κόντρα στον Πανιώνιο από το ότι δεν αναχαιτίσαμε. Θα πρέπει να τρέχουμε αδιάκοπα και δεν το κάναμε. Πρέπει να σταθεροποιήθούμε και σε στατικές φάσεις, δείξαμε αδυναμία και σε αυτό το κομμάτι. Ένα χωριό να κάνει ένα κόρνερ, αν δεν εχεις συγκέντρωση, θα φας γκολ… Αυτό λέω και στα παιδιά”.

Για τον Νούνο Κοέλιο είπε ότι “ήρθε χωρίς προετοιμασία, έκανε ατομικό πρόγραμμα το παιδί, έχει να παίξει από τις 30 Μαϊου. Γυμνάζεται, έχει ηρεμία, αυτό που χρειαζόμαστε, αλλά είναι πίσω ακόμα και προσπαθούμε μέσα από φιλικά και “διπλάκια” να τον βάλουμε σε ρυθμό. Πρέπει να προσαρμοστεί στον ρόλο του αμυντικού χαφ όπως τον θέλουμε και είναι πολύ καλός παίκτης, αρκεί να μη βιαστούμε και μας βγάλει κάνενα τραυματισμό”.

Αναφέρθηκε και στον Μαργαρίτη μετά από ερώτηση που δέχτηκε και απάντησε πως “ο Γιώργος παλεύει να ξεπεράσει ότι μπήκε σε ένα μεγάλο σωματείο, θα μας βοηθήσει στην διάρκεια. Από δυνάμεις πάει καλά, λίγο χάνεται με τη μπάλα, αλλά είναι από τα παιδιά που ο Άρης μπορεί να περιμένει πολλά στο μέλλον”.

Ρωτήθηκε για τους διαθέσιμους επιθετικούς και απάντησε πως “ποντάρουμε στα παιδιά που έχουμε. Πιστεύω στον Γκέσιο αλλά με την εικόνα που έδειξε στα τελευταία φιλικά δεν μπορώ να βασιστώ τώρα σε αυτόν. Σίγουρα όμως υπολογίζω και αυτόν και τον Κανούλα”.

Σε ερώτηση για την συμπεριφορά των νεαρών παικτών είπε ότι “τώρα περιμένω να δω πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά μέσα στον κόσμο. Γι’ αυτό θερμοπαρακαλώ τον κόσμο να μας βοηθήσει, να βοηθήσει τα παιδιά. Ορισμένα παιδιά πατάνε γερά και δεν τους φοβάμαι. Τον Διούδη για παράδειγμα, τεράστια προσωπικότητα, δεν τον φοβάμαι. Ο Νταμαρλής αντέδρασε σωστά. Ο Σουνάς, τον πιστεύω. Είναι το πόσο δυνατή ειναι η ψυχή τους. Αυτό το τσακαλίκι που λέμε στο ποδόσφαιρο”.

Σχολίασε και τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας λέγοντας πως “ο ΟΦΗ στο ματς με την Ξάνθη ήταν κυρίως πίσω και προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση με τον Κουτσιανικούλη. Θα μπει ο Μπούρμπος, ο Παπάζογλου θέλει προσοχή αλλά σίγουρα πρέπει να τους ασκήσουμε πίεση και να τους δείξουμε αυτό που μας έδειξε ο Πανιώνιος, ότι `κύριοι δεν περνάτε από εδώ`. Οι τέσσερις πρώην του Άρη παρέσυραν και τους υπόλοιπους σε αυτό” και κατέληξε τονίζοντας ότι “ο κόσμος πιστεύω θα έρθει. Μία καλή εμφάνιση και ένα νικηφόρο αποτέλεσμα θα ζεστάνει τον κόσμο και θα έρθει ακόμα περισσότερος στο φιλικό με τη Μπενφίκα για να έχει έσοδα και η ομάδα”.

Σε λίγο περισσότερα…

 

To Top