Κατσαβάκης: “Τα παιδιά χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους”

Ο Μάκης Κατσαβάκης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία της προετοιμασίας και την εμφάνιση κόντρα στην Φιορεντίνα και δήλωσε πως οι παίκτες του “χτίζουν” μέσα από αυτά τα παιχνίδια την αυτοπεποίθησή τους.

Ο τεχνικός του Άρη σχολίασε αρχικά πως “ξεκινήσαμε πολύ συντονισμένα το πρέσινγκ, το οποίο καρποφόρησε με το γκολ. Είχαμε προϋποθέσεις να πετύχουμε άλλο ένα γκολ και ίσως με πιο ήρεμες σκέψεις να βγάλουμε κι άλλες ευκαιρίες. Χάσαμε το συντονισμό μας από το 35′ και μετά και η αξία της ομάδας (Φιορεντίνα) ξεδιπλώθηκε στο γήπεδο. Στο δεύτερο μέρος δεν μπορέσαμε να τους ακολουθήσουμε, γιατί εμείς τώρα είμαστε στην κορύφωση της προετοιμασίας μας, ενώ αυτοί στο τέλος της και γι’ αυτό κάναμε τις αλλαγές. Επανήλθαμε με νορμάλ πρέσινγκ και γίναμε επικίνδυνοι ξανά, θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε με τον Κανούλα”.

Σχολίασε πως “ήταν μια πολύ καλή πρόβα, μια σπουδαία εμπειρία αυτό το φιλικό απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα με έναν εκπληκτικό παίκτη, το Νοπ8 (Γιόβετιτς). Έχουμε πάρα πολλά να κερδίσουμε από αυτά τα παιχνίδια και το ευτύχημα είναι ότι βγήκε η προετοιμασία χωρίς τραυματισμό από κόπωση”.

Για τον τραυματισμό του Γιάννη Γιαννιώτα είπε ότι “μας κόπηκαν τα πόδια στην αρχή, αλλά μας είπε ο γιατρός ότι δεν είναι η βλάβη που φοβόμασταν. Μακάρι για το παιδί γιατί είναι κρίμα”.

Πρόσθεσε πως “τα φοβόμουν αυτά τα φιλικά γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε με τόσο δυνατούς αντιπάλους, αλλά τα παιδιά δείχνουν ότι όσο κυριαρχεί το “όλα για το σύνολο” και βάζουν την ομάδα πάνω από το εγώ, θα έχουμε διάρκεια. Έχω την αίσθηση ότι θα αντέξουμε, υπάρχει προσπάθεια και από μένα και από τα παιδιά της διοίκησης να κρατήσουμε πειθαρχημένο αυτό το σύνολο” και κατέληξε: “Τα παιδιά είναι χαρούμενα γιατί βλέπουν ότι πατούν καλά στα πόδια τους απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. Γεμίζουν με αυτοπεποίθηση. Πρέπει να προετοιμαστούν για το πρωτάθλημα και μέσα από αυτά τα παιχνίδια χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους. Χρειάζεται αυτό γιατί δεν έχουν… μπαρούτι, ούτε από Χαριλάου ούτε από Α’ Εθνική. Να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ. Τα παιδιά πήραν μια γεύση από την υποστήριξη που θα έχουν και εγώ προσωπικά θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ”.

 

To Top