Κατσαβάκης: “Τεράστιο όνομα ο Άρης, θέλω να δω ποιοι αντέχουν…”

O Άρης υποδέχεται την Κέρκυρα, ο Μάκης Κατσαβάκης ετοιμάζει τα πλάνα της (πρώτης) φετινής νίκης και χαρακτηρίζει το παιχνίδι ακόμα τεστ αντοχής για τους παίκτες του στις συνθήκες του Κλεάνθης Βικελίδης.

Διαβάστε τις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού:

Κόουτς, συνέχεια στο πρωτάθλημα με παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα. Τι κρατά ο Αρης από το ματς με την ΑΕΚ, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Κυριακή;
« Σίγουρα ο βαθμός ήταν υπερπολύτιμος, μετά από μια μέτρια εμφάνιση, βελτιωμένη, βεβαίως, στο β΄ ημίχρονο. Μας δίνει μια θετική αύρα για να δουλέψουμε, ενόψει Κέρκυρας, με όποιες λύσεις έχουμε. Ολοι ξέρουμε πως η ομάδα τώρα χτίζεται, τώρα δημιουργείται. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι το οποίο θα είναι καθοριστικό για την πορεία μας».

Ως όνομα η Κέρκυρα δεν φοβίζει. Ωστόσο πήρε βαθμό την περασμένη αγωνιστική και είναι ανεβασμένη ψυχολογικά..
« Δεν κοιτάζουμε τα ονόματα. Η Κέρκυρα είναι μια πολύ αξιόλογη ομάδα, άσχετα αν κι αυτή δημιουργείται μέσα από το ίδιο σκεπτικό. Εγώ τους είδα με την Ξάνθη. Κάνανε πολύ καλή εμφάνιση και το ματς θέλει προσοχή, διότι έχει αξιόλογους παίκτες μπροστά, με τους περισσότερους από τους οποίους έχω συνεργαστεί στο παρελθόν. Νομίζω ότι εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι μας, να βελτιωθούμε σ΄ όλους τους τομείς και να τους πάρουμε πάρα πολύ στα σοβαρά. Ελπίζω με τη βοήθεια και την παρότρυνση του κόσμου να κατακτήσουμε την πρώτη μας νίκη».

Απ΄ αυτούς τους παίκτες της Κέρκυρας, τους οποίους όπως είπατε γνωρίζετε, υπολογίζετε κάποιους περισσότερο;
« Αναμφίβολα τον Μπάρκογλου ο οποίος, γύρω απ΄ τα 16, είναι πάρα πολύ καλός σκόρερ.  Είδαμε το καταπληκτικό γκολ που έκανε. Τις επελάσεις του Κοντοδήμου, του Αγρίτη, γενικά σαν ομάδα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή».

Φοβάστε μήπως η πίεση για τη νίκη φορτώσει τους παίκτες και δεν καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο «Κλ. Βικελίδης»;
« Κοιτάζω να δω ποιοι αντέχουν σε τέτοιες καταστάσεις. Γι αυτό βλέπετε και γίνονται αυτές οι αλλαγές σε θέσεις, σε γραμμές και δέχομαι αυτές τις επικρίσεις. Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε ποια παιδιά αντέχουν αυτή την πίεση, γιατί ο Αρης είναι ένα τεράστιο όνομα και θα πρέπει κι εγώ να κατασταλάξω, αλλά κι αυτοί να μου δείξουν ότι είναι έτοιμοι να κατασταλάξουν σ΄ έναν κορμό, για να μπορέσουμε να πορευθούμε και να κάνουμε ένα καλό σύνολο».

Πολλοί λένε πως το ματς με την Κέρκυρα, είναι το πιο δύσκολο, φετινό, μέχρι στιγμής για τον Αρη. Συμφωνείτε;
« Δεν συμφωνώ. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλει προσοχή, θέλει ηρεμία, υπομονή, κυρίως  απ΄ τον κόσμο και από εμάς κι όλα θα πάνε καλά».

Να περιμένουμε αλλαγές, σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ;
« Όχι, δεν νομίζω. Θα προστεθούν, βέβαια, κάποια παιδιά που δεν παίξανε, κάποιοι θα βγούνε, ανάλογα τις εκτιμήσεις που θα κάνω για το παιχνίδι αυτό».

Γίνεται πολύ κουβέντα για τον Νταμαρλή. Έναν παίκτη που εσείς βάλατε στα φιλικά της Ιταλίας και που εμπιστευθήκατε και στα ματς του πρωταθλήματος..
« Είναι ένα παιδί που δουλεύει και πραγματικά μπορεί να επενδύσει ο Αρης επάνω του. Κι αυτός παλεύει με το πώς θα σηκώσει αυτή τη φανέλα. Τον είδαμε ας πούμε να μας ζητάει αλλαγή με τον ΟΦΗ, γύρω στο 60΄ και πως βελτίωσε την εικόνα της ομάδας, μέσα στην ΑΕΚ. Όταν, λοιπόν, σταθεροποιήσει την ψυχολογία του και οι δυνάμεις του δεν θα σπαταλούνται μόνο με τις αρνητικές σκέψεις που έχει στο κεφάλι του, νομίζω πως ο Αρης θα κερδίσει ένα αμυντικό χαφ με πολύ καλές αρετές, όπως κι άλλα παιδιά τα οποία θα τα δείτε σε λίγο καιρό».

Και δυο λόγια για τον Αγκάνθο. Το πρόσωπο της προηγούμενης αγωνιστικής..
« Αυτός ο παίκτης άργησε να μας έρθει. Φανταστείτε να ήτανε στην προετοιμασία, πόσο θα βοηθούσε τώρα! Θα είχε περισσότερη επικοινωνία, περισσότερη συνεργασία και κατ΄ επέκταση θα ήμασταν περισσότερο παραγωγικοί στην επίθεση».

To Top