Κατσιαούνης: Από το «μπαίνω μπροστά» στο «δεν αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη»… Από τη Δευτέρα είχε πάρει την απόφασή του

Ο Αλέκος Κατσιαούνης είπε το τρίτο «όχι», σε ότι αφορά τη συμμετοχή του σε μια διοίκηση Πρωτοδικείου. Η απόφασή του πέρασε από «χίλια κύματα». Από το «μπαίνω μπροστά», μέχρι τη στιγμή που έκανε πίσω…

Το μέλος της διοικούσας επιτροπής στις 8 Οκτωβρίου δήλωσε δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή, αυτό που εκμυστηρευόταν για μέρες στο στενό του περιβάλλον. Δηλαδή: «Το έχω πει και στα υπόλοιπα μέλη, ότι εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις εκείνες, εγώ προσωπικά μπαίνω σε μια διοίκηση Πρωτοδικείου».

Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις κι ενημερώσεις από τους νομικούς που «τρέχουν» το άρθρο 99. «Εάν είναι όπως μου τα λένε οι δικηγόροι, τότε θα βγω μπροστά. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και θα είμαι και εγώ σε αυτούς» έλεγε ο Κατσιαούνης, απόδειξη ότι είχε πάρει τις αποφάσεις του.

Στην πορεία, όμως, κι ενώ οι Λαμπριάκος, Στεφανίδης ξεκαθάρισαν ότι αρνούνται να μπουν σε μια διοίκηση Πρωτοδικείου, ο Κατσιαούνης άρχισε να κάνει «δεύτερες σκέψεις». Κατάλαβε από συγκεκριμένες κινήσεις ότι δεν μπορεί να μπει μόνος του σε μια διοίκηση Πρωτοδικείου με καινούρια στελέχη που είναι άπειρα και δεν έχουν παραγοντική τριβή.

«Δεν μπορώ να αναλάβω μόνος μου τέτοια ευθύνη» εξομολογήθηκε εκ νέου τη Δευτέρα το βράδυ στο στενό του περιβάλλον, παίρνοντας τις αποφάσεις του, δυο βδομάδες μετά από εκείνο το “μπαίνω μπροστά”. Κι όταν υπήρχαν ερωτήσεις του στιλ «τι θα γίνει αν αρνηθείς κι εσύ;» ήταν ξεκάθαρος: «Μόνος μου δεν μπαίνω. Αν κάτι πάει στραβά όλοι θα τα ρίξουν σε μένα, τη στιγμή που η ομάδα έχει χρέη 25 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο Κατσιαούνης δεν πείστηκε ότι η ενδεχόμενη προσθήκη παραγόντων, όπως αυτή του Γιάννη Ψηφίδη μπορεί να δώσει λύσεις.

Σημαντικό επίσης σημείο: όταν οι συζητήσεις έφτασαν στην λογική του «δεν μπορεί να είναι ο Ζαμπέτας στη νέα διοίκηση», συνειδητοποίησε ότι θα πρέπει να αναλάβει κάποιος το «βάρος» της υπογραφής και των χρεών. Και ο ίδιος δεν έδειξε διατεθειμένος να το κάνει.

Πάνω σε αυτή τη βάση ο Κατσιαούνης είπε το τρίτο «όχι», αλλά έριξε στο τραπέζι την εναλλακτική λύση: να συνεχίσει ως έχει η διοικούσα επιτροπή μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα στην υπόθεση του άρθρου 99 και ο ίδιος να συνεχίσει την προσφορά του στο αγωνιστικό κομμάτι.

Παράλληλα, πρότεινε να γίνει μια ευρεία συνάντηση ανάμεσα σε ΚΜΑ, διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ και συνδέσμων, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

«Έχουμε βάλει τα πράγματα στην ΠΑΕ σε μια σειρά, υπάρχει εμπιστοσύνη και συνεργασία μεταξύ διοίκησης, ποδοσφαιρικού τμήματος και υπαλλήλων και δεν πρέπει αυτή η προσπάθεια να σταματήσει ξαφνικά» ήταν το βασικό του επιχείρημα προς τα μέλη του φορέα.

Η πορεία θα δείξει…

To Top