Κατσιαούνης: “Ο Άρης πρέπει να μείνει ζωντανός για τα 100 χρόνια του και τα επόμενα 100 χρόνια!”

Το οικονομικό θα… τυραννήσει τον Άρη φέτος και όχι το αγωνιστικό. Αυτό υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Αλέκος Κατσιαούνης, τονίζοντας επίσης πως ο Άρης θα πρέπει να μείνει ζωντανός για τα 100 χρόνια ζωής που συμπληρώνει σε δύο χρόνια και για άλλα 100!

Μιλώντας στον “Libero” ο κ. Κατσιαούνης επεσήμανε πως “πρέπει να παλέψουμε όλοι τώρα για να ανατρέψουμε τα δεδομένα, υπάρχει αισιοδοξία πάντως καθώς έχουν κάποια βήματα. Η κατάσταση στην ΠΑΕ ήταν τραγική, προσπαθήσαμε όλοι μαζί, ανατρέψαμε κάπως το κλίμα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό ακόμη για να σωθεί ο Άρης. Χρειάζονται άμεσα λύσεις και είναι καλό ότι υπάρχει βούληση από την πολιτεία να βοηθήσει τις ομάδες”.

Για το αγωνιστικό κομμάτι και τον σχεδιασμό σε σχέση με το οικονομικό τόνισε πως “το αγωνιστικό εξαρτάται από το οικονομικό και το οικονομικό καθορίζει το αγωνιστικό. Γίνονται προσπάθειες, έγιναν πέντε μεταγραφές. Ψάχνουμε τις τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών, που θέλουμε να περιορίσουμε πολύ τα περιθώρια λάθους. Υπάρχει ισορροπία στο αγωνιστικό, έχουμε άψογη συνεργασία με τον κ. Κατσαβάκη. Βοηθάμε προς αυτή την κατεύθυνση με τον Σταύρο (Λαμπριάκο). Δεν θα τυραννήσει τον Άρη το αγωνιστικό, όσο το οικονομικό”.

Για τους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί η ΠΑΕ να βρει χρήματα δήλωσε πως “η προσπάθεια συνεχίζεται, κάνουμε επαφές και θα ενημερώσουμε και τον κόσμο σύντομα σε τι σημείο βρισκόμαστε. Ευελπιστούμε ότι το κράτος θα βοηθήσει όλες τις ΠΑΕ με τον διακανονισμό των χρεών ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στο πρωτάθλημα. Σήμερα μάλιστα ήταν στην Αθήνα και ο κ. Ζαμπέτας και προχώρησε σε νέες επαφές με την πολιτεία. Εκτός όμως από την δεδομένη βούληση του κράτους να βοηθήσει, θα πρέπει να ανοίξουν και τα πορτοφόλια των επώνυμων και οικονομικά ισχυρών φίλων του Άρη, μαζί με τον απλό κόσμο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν την κατάσταση, ο Άρης σε δύο χρόνια γιορτάζει τα 100 χρόνια του και θέλουμε να είμαστε όλοι στο γήπεδο, να υπάρχει η ομάδα, και στα επόμενα 100 χρόνια, και να τα γιορτάσουμε όπως πρέπει. Γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια στο οικονομικό θέμα από την ΠΑΕ και την ΚΜΑ. Ταμείο όμως θα κάνουμε στο τέλος του μήνα, τότε θα δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ακριβώς”.

Για την περίπτωση Κατίδη είπε ότι “είναι σε αναμονή όλη η υπόθεση. Έχουμε κάνει επαφές με τον Γιώργο, τον έχουμε ενημερώσει, την λογική της ομάδας απέναντί του. Είναι παίκτης του Άρη. Υπάρχει ένα εμπόδιο με την εκδίκαση της προσφυγής του. Μιλάμε με τον μάνατζέρ του, για να είμαστε έτοιμοι όταν βγει η απόφαση πως θα χειριστούμε την κατάσταση. Ο Άρης έχασε την αξιοπιστία του τα τελευταία χρόνια και κάνουμε προσπάθεια για να κερδίσουμε πάλι πίσω την εμπιστοσύνη όλων απέναντι στον Άρη. Θέλουμε να ανακτήσει η ομάδα την αξιοπιστία της απένταντι σε όλους, στον κόσμο, στους παίκτες, σε όσους είναι κοντά στην ομάδα και ήθελαν να βοηθήσουν αλλά δεν είχαν εμπιστοσύνη στην προηγούμενη κατάσταση που επικρατούσε στον Άρη. Πιστεύω ότι η τωρινή διοίκηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο θέμα αυτό και ελπίζω ότι θα μας εμπιστευτούν. Όλοι που είμαστε τώρα στην διοίκηση, βρεθήκαμε στην ομάδα κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες αλλά έχουμε την ίδια λογική και ακολουθούμε την ίδια πολιτική, υπάρχει σύμπνοια στις αποφάσεις και στις ενέργειες που κάνουμε. Βήμα βήμα χτίζουμε πάλι έναν αξιόπιστο Άρη για την συνέχεια”.

Για τις τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών σχολίασε πως “κάνουμε καθημερινά επαφές αλλά το οικονομικό μας καθυστερεί σε πολλές περιπτώσεις καθώς πρέπει να διαχειριστούμε σωστά και τα παλιά χρέη ενώ στόχος μας είναι να μην αμελήσουμε και τα παιδιά που είναι τώρα στην ομάδα και έδειξαν πολύ σωστή συμπεριφορά, δεν θέλουμε να αφήσουμε πίσω αυτά τα παιδιά. Προσπαθούμε λοιπόν με λίγα χρήματα να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες, παίκτες που θα είμαστε 100% σίγουροι ότι θα έρθουν και θα προσφέρουν στην ομάδα”.

 

To Top