ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κατσιαρός και Κυριάκος “σκιαγραφούν” στο PRESSARIS τον προπονητή και άνθρωπο, Νίκο Κωστένογλου…

Οι Παναγιώτης Κατσιαρός και Τάσος Κυριάκος, εκτός του «κιτρινόμαυρου» παρελθόντος που τους συνοδεύει, έχουν συνεργαστεί με Νίκο Κωστένογλου, με τον οποίο συνυπήρξαν στο παρελθόν σε ΑΕΛ και Απόλλων Σμύρνης, αντίστοιχα. Αμφότεροι, αναλύουν στο PRESSARIS την αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά την προσωπικότητα του νέου προπονητή των “κιτρινόμαυρων”.

Κατσιαρός: Προπονητής ψυχολογίας»

Ο Παναγιώτης Κατσιαρός, επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής του Άρη, ανέλυσε στην «A» τον προπονητή και άνθρωπο, Νίκο Κωστένογλου, επισημαίνοντας:

«Η αλλαγή προπονητή μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, κρίθηκε σωστά ως επιβεβλημένη. Δεν γίνεται να είμαστε σε αυτή τη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Από τους διαθέσιμους προπονητές, ο Νίκος Κωστένογλου, θεωρώ ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές. Είναι πολύ καλός προπονητής και εξαιρετικός άνθρωπος. Κόουτς ψυχολογίας που θα βοηθήσει την ομάδα. Είναι επικοινωνιακός και με καλή γνώση του αντικειμένου. Άμα τους πείσει ότι μπορούν να παίξουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, τότε όλα θα πάνε καλά. Μετά από έξι μήνες οι παίκτες πιστεύω έχουν μπει στο ‘πετσί’ της Β’ εθνικής. Πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, είναι άλλωστε υποχρεωμένοι. Σε αυτό θα βοηθήσει ο Κωστένογλου με την εμπειρία του από την προπονητική, αλλά και από την ποδοσφαιρική του καριέρα».

Κυριάκος: «Άριστος γνώστης»

Η παρουσία του στον Άρη (Ιούλιος 2006-Ιανουάριος 2008) αποτέλεσε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της καριέρας του Τάσου Κυριάκου, ο οποίος τοποθετείται στην «Α», αναφορικά με την πρόσληψη Κωστένογλου, τον οποίο είχε προπονητή στον Απόλλωνα Σμύρνης:

«Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Στο σημείο που βρίσκεται ο Άρης, πιστεύω η επιλογή ως προς το πρόσωπο για τον πάγκο ήταν η ιδανικότερη. Δίνει μεγάλο βάρος στο σύνολο και κυρίως στην ψυχολογία του παίκτη. Είναι άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου και έχει την εμπειρία, καθώς καθοδήγησε από τον πάγκο μεγάλες ομάδες στο παρελθόν. Ήρεμος και συζητήσιμος σαν άνθρωπος, ιδανικός για να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Το πρωτάθλημα θα έχει πολλές ανατροπές μέχρι το τέλος, τίποτα δεν έχει τελειώσει για τον Άρη. Η αλλαγή προπονητή και η επιλογή αυτή σίγουρα θα αποβεί χρήσιμη».

To Top