Κατσικάρης: “Αναλαμβάνω την Εθνική Ρωσίας”

Αυτό που ήταν γνωστό εδώ και μερικές μέρες επιβεβαιώθηκε και από τον πλέον… αρμόδιο. Ο Φώτης Κατσικάρης μετά τη χθεσινή νίκη της Μπιλμπάο επί της Ομπραντόιρο επιβεβαίωσε πως θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Ρωσίας.

Η συμφωνία θα επικυρωθεί και τυπικά αύριο και θα αφορά την υπογραφή τετραετούς συμβολαίου ανάμεσα στον Έλληνα προπονητή και τη ρωσική ομοσπονδία. «Ναι, αναλαμβάνω τη Ρωσία», τόνισε ο πρώην τεχνικός του Άρη και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας όρος στο συμβόλαιό μου με την Μπιλμπάο που μου επιτρέπει να εργαστώ σε εθνική ομάδα το καλοκαίρι. Πρόκειται απλώς για μία παρένθεση στη συνεργασία μου με την Μπιλμπάο, η οποία θα συνεχιστεί κανονικά».

Τη συμφωνία επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του βασκικού συλλόγου, Πρέντραγκ Σάβοβιτς. Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο του κανονισμού της ACB που απαγορεύει σε προπονητές του πρωταθλήματος να δουλεύουν παράλληλα σε εθνικές ομάδες, η συνεργασία με τον 45χρονο κόουτς θα διακοπεί για λίγους μήνες. «Όλα θα γίνουν με διαφανείς και καθ’ όλα νόμιμες διαδικασίες», ξεκαθάρισε.

To Top