ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κατσικάρης: «Σκληρό παιδί ο Μποχωρίδης, τον χρειάζεται ο Ιτούδης»

Την πεποίθησή του ότι ο στόχος της οκτάδας είναι ρεαλιστικός για την Εθνική Ομάδα στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 εξέφρασε ο Φώτης Κατσικάρης στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε επίσης για τον Λευτέρη Μποχωρίδη αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες του τουρνουά ενώ χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ως φαβορί.

Πιο συγκεριμένα ο Κατσικάρης είπε:

Για τις εντυπώσεις του απ’ την Εθνική Ανδρών: «Ήταν καλά και δυνατά φιλικά όλα όσα έπαιξε. Προφανώς είδαμε και τις αδυναμίες της Εθνικής, αλλά και κάποια πράγματα τα οποία αν τα «χτίσει» θα είναι καλά. Δεν είναι αναγκαίο να παίξεις και το τέλειο μπάσκετ, αλλά να παίξεις με το υλικό που έχεις, να βρεις τις δυνατότητες και τις πιθανότητές σου για να κερδίσεις τον αντίπαλο. Φαίνεται ότι είναι καλό το κλίμα μεταξύ τους και εδώ ίσως έρχεται το ότι υπάρχει μια αμφισβήτηση, λόγω της οποίας σε πιάνει ο εγωισμός και σε «δένει» σαν ομάδα. Φαίνεται ότι η ομάδα είναι «δεμένη», παίζει ο ένας για τον άλλον, πιστεύουν ο ένας στον άλλον. Αγωνιστικά και τεχνικά, ξέρουμε ότι έχουμε θέματα στην επίθεση. Σχεδόν όλοι όσοι παρακολουθούν τη φετινή ομάδα θα λένε ότι πρέπει να είμαστε στους 70 πόντους για να έχουμε πιθανότητα να κερδίσουμε. Είναι αλήθεια αυτό σε ένα μεγάλο ποσοστό, γιατί μέσα απ’ την άμυνα θα πρέπει να «χτιστεί» η φιλοσοφία της ομάδας, βρίσκοντας και κάποιους παίκτες σε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές να σκοράρουν, ώστε αυτό να σε κάνει να πιστέψεις σε μια νίκη ή πρόκριση».

Για το αν είναι ρεαλιστικός ο στόχος της 8άδας για την Εθνική: «Βεβαίως είναι ρεαλιστικός ο στόχος της 8άδας. Αν πάει καλά στον όμιλο και προκριθεί, μετά πιθανότατα θα παίξει με Λιθουανία και Μαυροβούνιο. Οι Λιθουανοί κατεβαίνουν με πολύ λειψό ρόστερ, το Μαυροβούνιο έχει τον Βούτσεβιτς, τον Ντούμπλιεβιτς και κάποιους άλλους παίκτες, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να τους κερδίσουμε. Μετά λογικά θα παίξουμε με Ιταλία ή Σερβία. Με τις δυσκολίες που θα πάει η εθνική σ’ αυτό το τουρνουά, μπορεί να βρει τις δυνατότητές της για να μπει στην 8άδα».

Για το rotation στο Παγκόσμιο: «Σίγουρα το rotation θα είναι διαφορετικό. Εγώ σαν πρόβλεψη θα πω ότι 8 ή 9 παίκτες θα παίξουν όλο το τουρνουά, γιατί πρέπει να υπάρχει και χημεία. Θεωρώ δύσκολο να φτάσει στους 10 ή 12 παίκτες σε rotation, γιατί θα πρέπει να είναι συμπαγής. Το κομμάτι της χημείας είναι σημαντικό. Είδαμε στα φιλικά τις πεντάδες που ήταν πιο αποδοτικές και θα υπάρξουν 2-3 αλλαγές που μπορούν να γίνουν για 2-3 λεπτά ώστε να δίνονται ανάσες στους βασικούς. Έτσι το βλέπω εγώ, για να μην έχουμε αυτό το “ κυνήγι” διαφορών που είδαμε με Σερβία και Ιταλία».

Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη: «Είναι ένα παιδί σκληρό, ένα παιδί που έχει παίξει Ευρωλίγκα και έχει εμπειρία. Εδώ δε συγκρίνουμε το ταλέντο τού ενός και του άλλου, αλλά το τι χρειάζεται η ομάδα. Ο Δημήτρης Ιτούδης θεώρησε ότι χρειάζεται πιο πολύ τον Λευτέρη Μποχωρίδη και αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Σίγουρα ο Δημήτρης Ιτούδης έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του για τον Μποχωρίδη και προφανώς θα είναι ένας απ’ τους λόγους να καλύψει με την εμπειρία του και να βάλει κάποια σουτ ανοιχτά. Είναι ένα σκληρό παιδί που δε φοβάται τα φάουλ, άλλωστε παίζει στα όρια του φάουλ και είναι και ψηλό γκαρντ».

Για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Λείπουν μεγάλα ονόματα απ’ αυτό το Μουντομοπάσκετ. Τους Αμερικάνους τούς βλέπω πάρα πολύ σοβαρούς. Μπορεί να μην εντυπωσιάζουν τα ονόματα, αλλά είναι ομάδα. Είναι επίσης ίσως η 1η ομάδα που κατεβάζουν οι Αμερικάνοι με πάνω από 38% στο τρίποντο. Θεωρώ ότι είναι το 1ο φαβορί. Τον Καναδά τον είδα με την Ισπανία και μ’ άρεσε και από ονόματα. Έχουν έναν ευρωπαίο προπονητή που θα τούς προετοιμάσει σίγουρα και πνευματικά σ’ αυτό το κομμάτι. Οι Γάλλοι προφανώς έχουν ένα γεμάτο ρόστερ, οι Ισπανοί δε θα είναι το ίδιο με πέρυσι. Από ‘κει και πέρα, θα δούμε… Όλα έχουν να κάνουν με τις διασταυρώσεις, όπου κάποια μεγάλη ομάδα θα μείνει εκτός. Όσον αφορά τα μετάλλιο, νομίζω ότι αυτές οι ομάδες στη θεωρία έχουν το προβάδισμα».

To Top