ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατώτερος των περιστάσεων ο Άρης, πέταξε δυο βαθμούς (1-1) στην Τρίπολη, του έκλεψαν πέναλτι στο 93’! (videos)

Μία ακόμα απώλεια βαθμών για τον Άρη, που έχασε την ευκαιρία να περάσει μόνος 2ος στην βαθμολογία, καθώς έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ. Στις καθυστερήσεις, ο Μπερτόγλιο ανατράπηκε, αλλά ο Φωτιάς σφύριξε την λήξη, δίχως καν να ελέγξει την φάση! Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν μέτριοι, προηγήθηκαν στο 74΄, δέχθηκαν γρήγορη ισοφάριση στο 79΄ με αυτογκόλ, ενώ στο 87΄ο Κουέστα τον κράτησε όρθιο με φοβερή διπλή επέμβαση! Αυτό που μένει, όμως, είναι η αδιανόητη απόφαση του Φωτιά στις καθυστερήσεις και η άρνησή του να ελέγξει την φάση και να τα καταλογίσει την παράβαση!

ΈΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Στο τέρμα για τον Άρη ο Κουέστα, με τον Σούντγκρεν δεξιά και τον Γκάνεα αριστερά. Δεληζήσης και Ροζ, στα στόπερ. Στην μεσαία γραμμή, στο 4-2-3-1, Σάσα και Ματίγια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μάνος, με τον Γκάμα αριστερά, τον Μαντσίνι δεξιά και τον Ματέο πίσω από τον Έλληνα φορ.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να μην έχουν τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει στα πρώτα 55 λεπτά του αγώνα. Οι τελικές στο πρώτο ημίχρονο, δύο για τον Αστέρα καμία στην εστία, πέντε για τον Άρη, δύο στην εστία του Τσιφτσή.

Ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος την εστία του Αστέρα, με μία κεφαλιά του Ροζ στο 4΄, που κατέληξε λίγα μέτρα έξω, αλλά η πρώτη μεγάλη στιγμή, ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 22΄ο Ριέρα βγήκε στην πλάτη της άμυνας, μόνος απέναντι από τον Κουέστα, θέλησε να τον “κρεμάσει”, αλλά αστόχησε, καθώς η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δεν υπήρχε οφ σάιντ…

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στην συνέχεια, αλλά και δεν μπόρεσαν σε κανονική ροή αγώνα, να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες. Μοναδική, το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια στο 42΄, που κατέληξε λίγο έξω από την εστία των γηπεδούχων, στην τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ…

Ανάλογη εικόνα και στο β΄ημίχρονο, με τον Μαντσίνι να αστοχεί σε πλασέ στο 49΄και τον Ριέρα να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 52΄. Μεγάλο λάθος του Ροζ, ο Ριέρα έκλεψε την μπάλα, έφυγε απέναντι στον Κουέστα τον οποίο θέλησε ξανά να “κρεμάσει”, αλλά ο Ισπανός σήκωσε τα χέρια και μπλόκαρε!

Στο 68΄, ο Άρης είχε την καλύτερή του στιγμή στο ματς. Από λάθος του Ιγκλέσιας στη μεσαία γραμμή, ο Μάνος κέρδισε την μπάλα, την έστρωσε δεξιά του στον Γκάμα που έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Τσιφτσή με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ! Στη συνέχεια της φάσης, η σκαστή κεφαλιά του Ροζ, δεν απείλησε τον γκολκίπερ του Αστέρα.

Στο 74΄, όμως, ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί, όταν ο Σάσα έδωσε στον Γκάμα, αυτός έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μαντσίνι στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, που απέναντι στον Τσιφτσή δεν αστόχησε και άνοιξε το σκορ, 0-1 για τους “κιτρινόμαυρους”!

Στο 81΄, ο Γκάμα στην κόντρα έδωσε δεξιά στον Μάνο που έπιασε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ! Στην εξέλιξη της φάσης, από σέντρα που έγινε από τα δεξιά από τον Τιλίκα, Μπαράλες και Ροζ κάνουν προβολή και από τα πόδια του Γάλλου, η μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-1.

Ο Κουέστα κράτησε όρθιο τον Άρη στο 87΄, όταν σε εξ΄επαφής προβολή του Μπαράλες, με διπλή επέμβαση έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή, διατηρώντας το 1-1, με τους “κιτρινόμαυρους” να γλιτώνουν τα χειρότερα, λίγο πριν το φινάλε!

Στις καθυστερήσεις ο Μπερτόγλιο βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσιφτσή, ανατράπηκε, αλλά ο Φωτιάς δεν θέλησε να ελέγξει καν την φάση, σφυρίζοντας την λήξη του αγώνα και προκαλώντας δικαιολογημένα τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Άρη, καθώς πρόκειται για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος!

Αστέρας Τρίπολης (M. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Αλβάρες, Σουάρεθ (39΄λ.τρ. Πασαλίδης), Χριστόπουλος, Βαλιέντε (60΄Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (60΄Αλί Μπαμπά), Ριέρα (60΄Γκόμεζ), Τιλίκα, Μπαράλες

Άρης (Α. Μάντζιος):Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήση, Γκάνεα, Ματίγια (63΄Τζέγκο), Σάσα, Γκάμα (89΄Μπερτόγλιο), Μαντσίνι, Γκαρσία (63΄Σίλβα), Μάνος

Διαιτητές: Βασίλειος Φωτιάς, Πολυχρόνης Κωσταράς, Χασάν Κούλα, 4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου, VAR: Τζιοβάρας, Χριστάκογλου
To Top