ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Καυτός” Γενάρης για τον Άρη με πολλά ανοιχτά μέτωπα που πρέπει να διαχειριστεί ο Καρυπίδης

Μήνας ειδήσεων μπορεί να χαρακτηριστεί ο Ιανουάριος, ο οποίος αν και στο χειμώνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα “καυτός” για την ΠΑΕ Άρης. Η διοίκηση των κιτρινόμαυρων έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα που πρέπει να διαχειριστεί ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις μαζί με τους συνεργάτες του και τον Άκη Μάντζιο για θέματα που αφορούν αποκλειστικά το ποδοσφαιρικό τμήμα και είναι οι μεταγραφές, οι αποχωρήσεις και οι ανανεώσεις. Φυσικά υπάρχουν εξωαγωνιστικά θέματα με τις αποφάσεις να έρχονται από το CAS.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά στο θέμα των αποδεσμεύσεων, ο Άρης καλείται να βρει λύσεις με τα συμβόλαια των Μήτρογλου, Ντουάρτε και Χαΐροβιτς. Οι δύο πρώτοι παραμένουν αμετακίνητοι στις απαιτήσεις του, ενώ από την άλλη ο Χαΐροβιτς δεν έχει βρει κάποια πρόταση που να τον ικανοποιεί.

Επίσης υπάρχει και το θέμα των ανανεώσεων. Αρκετά είναι τα συμβόλαια τα οποία ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου και από την 1η Ιανουαρίου οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν όχι μόνο να μιλήσουν, αλλά να συμφωνήσουν με όποια ομάδα θέλουν ως… ελεύθεροι. Αυτή τη στιγμή τα συμβόλαια που “καίνε” είναι τρία. Αυτά των Σούντγκρεν, Τζέγκο και Μπερτόγλιο και ήδη τα δημοσιεύματα από την Αθήνα έστω και μέσω φημών βάζουν στο παιχνίδι απόκτησής τους ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί. Θα πρέπει λοιπόν η διοίκηση του Άρη αν πραγματικά τους θέλει να κάνει άμεσα συνάντηση μαζί τους και τις ανάλογες προτάσεις. Όπως επίσης θα πρέπει και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να τα βρουν κάπου στη μέση για να συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Φυσικά στην κιτρινόμαυρη ατζέντα υπάρχουν και οι μεταγραφές. Ο Άκης Μάντζιος ψάχνει ουσιαστική ενίσχυση. Γνωρίζει που πονάει η ομάδα του και φαίνεται μαζί με τους συνεργάτες του να έχουν προτείνει κάποιους παίκτες. Για την ώρα το όνομα του Σάντε Σίλβα παίζει δυνατά και ακούγεται έντονα για προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο τόσο ο Πορτογάλος εξτρέμ όσο και ο Άρης προτιμούν να κρατάνε χαμηλά την μπάλα.

Από κει και πέρα υπάρχουν τα εξωαγωνιστικά. Αρχική η υπόθεση Λάσκοφ και η “κλοπή” 6 βαθμών από τον Άρη. Μέσα στο μήνα αναμένεται να υπάρχει ενημέρωση για την ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής του, εναντίον της απόφασης της ΕΠΟ, για την αφαίρεση έξι βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα. Μπορεί στο πινάκιο του CAS που ανακοινώθηκε να μην υπάρχει η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά στον Άρη θεωρούν ότι αυτή θα μπει εμβόλιμα και μάλιστα μέσα στον Ιανουάριο θα μάθουμε και την ακριβή ημερομηνία εκδίκασης. Σε περίπτωση αρνητικής απόφαση από το  Ανώτατο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δικαστήριο, ο Άρης διατηρεί το δικαίωμα να επαναφέρει την υπόθεση στα Ελληνικά Δικαιοδοτικά Όργανα ώστε να του επιστραφούν οι βαθμοί.

Τέλος υπάρχει και το θέμα της απαγόρευσης των μεταγραφών. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ αναβολές μετράμε ήδη! Η αρχική ημερομηνία που είχε δοθεί ήταν στα μέσα Απρίλη του 2021, αλλά έχουμε φτάσει στις αρχές του 2022 και ακόμη δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Η τελευταία ημερομηνία που έχει δοθεί στους ανθρώπους του Άρη είναι μετά τις 10 Ιανουαρίου, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάμε για νέα αναβολή. Από τη στιγμή που δεν έχει παρθεί απόφαση οι κιτρινόμαυροι νιώθουν “όμηροι” και “μπλεγμένοι” σε έναν κυκεώνα.

To Top