Καϊτεζίδης: “Οι φίλαθλοι δικαιούνται να έχουν απαιτήσεις από τους πολιτικούς-Διψάμε να δούμε τον φετινό Άρη”

Στο Yellow Radio φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Υπάρχει περίπτωση να δούμε κόσμο στις κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης» φέτος;

Εγώ δεν έχω τις υγειονομικές πηγές (γέλια), αλλά εμείς «διψάμε» για να δούμε μπάλα στο Χαριλάου, το θέλουμε πάρα πολύ. Πέρσι κατάφερα ευτυχώς να πάω αρκετές φορές και το καλό ήταν ότι χαιρόσουν να παρακολουθείς αυτό το ποδόσφαιρο ειδικά αν σκεφτούμε αυτά που πέρασε η ομάδα μας τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα βλέπεις και ωραίο ποδόσφαιρο από τον Άρη και αυτό κάνει την διαφορά. Πιστεύω πως η ομάδα φέτος θα είναι ακόμα καλύτερη, πιο ισχυρή και είναι πολύ κρίμα να την βλέπουμε από την τηλεόραση και να μην την χαιρόμαστε από κοντά.

Είστε ένας άνθρωπος που δεν φοβάσαι να δηλώσετε Αρειανός.

Σχετικά με αυτό, θυμάμαι στις πρώτες πρώτες εκλογές του 1998, είχα δώσει μια συνέντευξη στην οποία όταν με ρώτησαν για το ποια ομάδα υποστηρίζω είπα «Ναι, είμαι Αρειανός» και μετά κάποιοι φίλοι μου παραξενεύτηκαν και με ρωτούσαν γιατί το είπα κτλ και τους απάντησα πως «Είναι σεβαστές όλες οι ομάδες, αλλά δεν μπορούμε να λέμε και το ξύλινο είμαι Εθνική Ελλάδος». Στηρίζουμε κάποια ομάδα, την αγαπάμε, μακάρι το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά να πάει καλά, να χαιρόμαστε και ιδιαίτερα για τον Άρη καθώς βλέπουμε πως τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από την διοίκηση με στενά οικονομικά αλλά και από τους φιλάθλους. Μπράβο τους γιατί στήριξαν και «αγκάλιασαν» την ομάδα χωρίς επεισόδια και προβλήματα, μια πραγματική αγάπη που τρέχει και εκτός Ελλάδας. Για παράδειγμα με τα χθεσινά εγώ συγκινήθηκα, άφησαν τις διακοπές τους για να βρεθούν στο Βέρμιο και να στηρίξουν την ομάδα, αυτό δεν έχει γίνει σε άλλη ομάδα.

Η περίπτωση σας είναι η «απάντηση» σε όλους τους πολιτικούς που φοβούνται να πουν τι ομάδα είναι, διότι το ποσοστό σας στις εκλογές δείχνει ότι δεν επηρεάζεστε από τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Όταν κάποιος δουλεύει σωστά, δεν έχει κανέναν λόγο να φοβηθεί.

Τώρα να πω κάτι; Θα ήταν μεγάλο κρίμα αν η επιλογή μας είναι με βάση τις ομάδες και τα αθλήματα κτλ. Νομίζω πως ο καθένας έχει την προσωπικότητα του και μπορεί να πει στον συμπολίτη του αν είναι ικανός ή όχι. Εγώ πέρα από όλα και πέρα από την ομάδα είμαι φίλαθλος και πραγματικά στεναχωριέμαι επειδή έζησαν ωραίες στιγμές που ήμασταν δίπλα δίπλα πχ με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο, χαιρόμασταν μαζί τους αγώνες, γινόταν η γνωστή καζούρα της επόμενης ημέρας και το θέμα τελείωνε εκεί. Δεν είμαστε εχθροί να βγάλουμε τα μαχαίρια. Είναι κάτι που στερούμαι και μπορώ να πω πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να κάνει την διαφορά, να αναληφθεί μια πρωτοβουλία με ευθύνη την συνδεσμιτών του Άρη και του ΠΑΟΚ να εγγυηθούν την ασφαλή διεξαγωγή των ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ οι ίδιοι οι φίλαθλοι και όχι η αστυνομία. Αλλά όχι να γίνονται αυτά που βλέπουμε, λες και είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη. Είμαι σίγουρος πως και τα παιδιά που είναι στην κερκίδα θα το θέλουν αυτό.

Δυστυχώς όμως έχουμε και την άλλη πλευρά, που πολλά παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους λόγω τέτοιων επεισοδίων στα γήπεδα.

Σίγουρα και αυτό είναι εγκληματικό σε βαθμό κακουργήματος, είναι μεγάλη ντροπή να συμβαίνουν αυτά. Είναι δυνατόν να χάνεις την ζωή σου για το ποδόσφαιρο; Είναι τραγωδία και για αυτόν που πράττει και πολύ περισσότερο για τον άνθρωπο που έχασε αδίκως την ζωή του. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Η πολιτική έχεις «ομαδοποιηθεί»; Υπάρχει και μια επιφύλαξη από πλευράς οπαδών προς τους πολιτικούς και ίσως κάποιες απαιτήσεις για το πώς θα συμπεριφερθούν στις ομάδες τους.

Νομίζω αυτό είναι κανόνας στην Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίας θα πω εγώ, σαφώς το ποδόσφαιρο έχει πολιτικοποιηθεί ή γίνεται πολιτική με το ποδόσφαιρο, αυτό είναι δεδομένο. Απόδειξη ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη το έχει βιώσει πάρα πολλές φορές, είναι κανόνας αλλά και για τις Αθηναϊκές ομάδες που βλέπετε πως οι αποφάσεις που παίρνονται έχουν να κάνουν μόνο με το πολιτικό αντικείμενο, από το πόσο δυνατή είναι μια ομάδα στο πολιτικό γίγνεσθαι. Υπήρχαν ομάδες από τον τέως ΠΟΚ που θα έπρεπε να βρίσκονται στην Β’εθνική αλλά αυτές προστατεύονται και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που υπάρχει κακοδαιμονία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν ο καθένας ήξερε πως για την κάθε πράξη, υπάρχει και η αντίστοιχη τιμωρία, τα πράγματα θα πήγαιναν πολύ καλύτερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι οπαδοί δικαιούνται να έχουν απαιτήσεις από τους πολιτικούς;

Φυσικά και έχουν το κάθε δικαίωμα να έχουν απαιτήσεις από τους πολιτικούς διότι το ποδόσφαιρο πρέπει να αφεθεί και να λειτουργήσει με τους κανόνες που λειτουργεί σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια με οπαδούς μόνο της μίας ομάδας αλλά και τώρα πρόσφατα με άδειες κερκίδες, τους ξένους διαιτητές που έρχονται γιατί δεν εμπιστευόμαστε τους Έλληνες, είναι δείγματα πως κάτι δεν πάει καλά. Δεν γίνεται από μόνο του αυτό, νομίζω πως είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα την «βγάλουμε» καθαρή το 2020; (γέλια)

Πιστεύω πως θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι μήνες διότι ειδικά στις πόλεις έχει ξεφύγει η κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πέρα από τα μέτρα ασφαλείας και από το τι θα κάνει το κράτος, πρέπει και οι ίδιοι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Όλοι κατάλαβαν πως αυτός ο ιός δεν αστειεύεται και ειδικά αν τον αντιμετωπίσεις με απερισκεψία.

Σχετικά με την ομάδα τώρα, βλέπω ότι κάνουμε σωστές κινήσεις. Βγάλαμε από πάνω μας μια τεράστια «θηλιά» που ήταν το ban χωρίς να τρέχουν τα λεφτά από τις τσέπες μας. Οι άνθρωποι του Άρη το φρόντισαν και βλέπω πως και οι κινήσεις που γίνονται τώρα δεν είναι «αεροδρομίου» όπως λέγαμε παλιά. Είναι ουσιαστικές κινήσεις. Χρειάζεται επίσης στήριξη στον προπονητή, φαίνεται ένας άνθρωπος που «κέρδισε» την εμπιστοσύνη μας αλλά και ο Άγγελος Χαριστέας πιστεύω πως είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Άρη. Πρέπει μάθουμε να στηρίζουμε ανθρώπους και να μην τους αποδοκιμάζουμε στην πρώτη στραβή. Αν ο Άρης συνεχίσει να λειτουργεί σαν οικογένεια, με σύνεση, δεν κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά ουσίας και στηρίξει τους ανθρώπους που αποδεδειγμένα τον βοηθούν και μιλώ τόσο για τον πρόεδρο όσο και για τα μέλη του προπονητικού τιμ, ο Άρης θα πάει μπροστά. Θα ανεβαίνει σταθερά και θεαματικά.

Να μιλήσουμε για μπάσκετ ή πονάει;

Πονάει σίγουρα, είχαμε κάνει και πολλά ταξίδια τότε με το μπάσκετ. Για εμάς που έχουμε την εικόνα του Άρη του «Θεού» στο μπάσκετ ειδικά, αυτό είναι που μας έκανε υπερήφανους και μιλούσε για εμάς όλη η Ευρώπη. Πραγματικά είναι στα πολύ κάτω του, είναι μεγάλα τα χρέη. Πιστεύω πως χρειάζεται η βοήθεια της πολιτείας γιατί μπάσκετ χωρίς Άρη, είναι ανάλατο φαγητό.

Ο Άρης μπορεί να βρει τρόπο να στηριχθεί οικονομικά;

Εγώ θα έλεγα πως το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γίνει είναι να μαζευτούν τα χρέη της ομάδας και να ρυθμιστούν, διότι κανένας επενδυτής δεν θα μπορεί να βάλει τόσα χρήματα για το «χθες» και να αρχίσει να επενδύει και για μετά ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς. Αν γίνει μια τίμια, ειλικρινής και «γενναία» ρύθμιση, μπορεί να βρεθεί ένα επενδυτικό σχήμα που θα ασχοληθεί με την ομάδα γιατί ακόμη και τώρα το brand name του Άρη «πουλάει» ακόμα. Ένα γεμάτο Παλέ δεν παύει να είναι ποτέ ενδιαφέρον.

Φαντάζομαι βλέπετε τα βιντεάκια που κυκλοφορούν από την προετοιμασία του ποδοσφαιρικού Άρη;

Βεβαίως, φαίνεται πως το κλίμα είναι πολύ καλό. Αυτό πρέπει να αξιοποιήσει η ομάδα και αυτό θα της κάνει καλό. Αν δημιουργεί ένα οικογενειακό κλίμα με αγάπη προς το ποδόσφαιρο και οι ίδιοι οι παίκτες νιώθουν καλύτερα. Θα πάρεις το μάξμιμουμ από αυτούς. Εγώ το χαίρομαι αυτό, που η ομάδα κράτησε αυτούς που πρέπει να κρατήσει και τον Γκάμα και τον Φετφατζίδη, είναι «σημαιοφόροι» της ομάδας.

Ο Άρης πιστεύω θα είναι από τις πολύ αδικημένες ομάδες αν δεν έχουμε φιλάθλους στα γήπεδα λόγω του κορωνοϊού. Θα είναι από τις ομάδες που θα τους στοιχήσει αυτό διότι η εικόνα του Άρη στο γήπεδο του, είναι αυτή που του δίνει φτερά.

To Top