ΚΔΑΠ ΑΡΗΣ: Πρόγραμμα «Εν + αίσθηση»

Το πρόγραμμα «Έν + αίσθηση» απευθύνεται στα παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων που παρακολουθούν τα προγράμματα του ΚΔΑΠ ΑΡΗΣ. Στόχος της « Ενσυναίσθησης » είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την πληθώρα συναισθημάτων που υπάρχουν, να μπορούν να τα αναγνωρίσουν και να οικειοποιηθούν με αυτά.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε και πραγματώνεται από τη λογοθεραπεύτρια  Άριστη Αλωπούδη, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στον κλάδο της Ειδικής Διαπαιδαγώγησης και κατάρτιση στη διαχείριση διαζυγίων ως προς τον τρόπο γνωστοποίησης στα παιδιά. Μια προσέγγιση που αφορά τόσο τους γονείς, όσο και το συναισθηματικό κόσμο των παιδιών. Έχοντας λοιπόν αυτές τις γνώσεις, κατανοώντας τη σημασία της ενσυναίσθησης στη ζωή μας, τα παιδιά θα μπορούν μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα να μάθουν να εκφράζονται, να επικοινωνούν τα συναισθήματα τους, να τα διαχειρίζονται και να αναγνωρίζουν τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα μιας συμπεριφοράς.

Οι δραστηριότητες που γίνονται στο τμήμα της « εν + αίσθησης » ποικίλουν , καθώς δεν είναι θεραπευτικό πρόγραμμα, αλλά δημιουργικό και ψυχαγωγικό. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να ανταλλάσσουν γράμματα, γράφοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους,  να παίζουν παιχνίδια ρόλων, να φτιάχνουν “κατασκευές” που δείχνουν τα συναισθήματα, να παίζουν παιχνίδια αναγνώρισης συναισθημάτων και να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους με τους φίλους τους. Σημαντικό κομμάτι του προγράμματος είναι και η μουσική η οποία δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα που ο καθένας θα είναι σε θέση να εκφράσει και να τα αποδώσει μέσω της γλώσσας του σώματος, της εκφραστικότητας του προσώπου ή της παντομίμας.

Ομαδικά μαθαίνουμε τον εαυτό μας , ερχόμαστε πιο κοντά στους φίλους μας και μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε καταστάσεις, να εξωτερικεύουμε τις σκέψεις μας και να οργανώνουμε τον εαυτό μας υπό οποιαδήποτε συνθήκη.

Πηγή: arisac.gr

To Top