ΚΕΔ: “Ισχύει ακόμα η απόσυρση στήριξης της UEFA για τον ορισμό ξένων διαιτητών”

Η ΚΕΔ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι στα παιχνίδια της Stoiximan Super League θα ορίζονται Έλληνες διαιτητές και όπου είναι δυνατόν ξένοι, μέσω του “Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας” της UEFA, τονίζοντας ότι είναι ακόμα σε ισχύ η απόσυρση στήριξης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για τους ξένους διαιτητές.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ που δημοσιεύθηκε στο site της ΕΠΟ:

“Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την «απόσυρση στήριξης» για το θέμα ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του «Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας» της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023”.

 

To Top