ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κεκλεισμένων των θυρών το Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας, λόγω της κατάστασης στην Καταλονία!

Κεκλεισμένων των θυρών γίνεται τελικά η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Λας Πάλμας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση των Καταλανών…

Μπαρτσελόνα ζήτησε από την ισπανική Λίγκα την αναβολή του αγώνα με την Λας Πάλμας που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 17:15 (ώρα Ελλάδας).

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος παρέπεμψε το αίτημα της Μπαρτσελόνα στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Ακολούθησε σύσκεψη όλων των φορέων στο «Καμπ Νου» και τελικά (σύμφωνα πάντα με τα ισπανικά ΜΜΕ) περίπου δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη σέντρα, ελήφθη η απόφαση να μην γίνει σήμερα το παιχνίδι καθώς το κλίμα στη Βαρκελώνη, όπως και σε άλλες πόλεις της Καταλονίας είναι τεταμένο λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Νωρίτερα η διοίκηση της Μπαρτσελόνα είχε καλέσει έκτακτη σύσκεψη, την ώρα που είχαν αρχίσει τα πρώτα επεισόδια σε διάφορα εκλογικά κέντρα. Εκφράστηκε προβληματισμός για τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει ο σύλλογος και κατόπιν εστάλη το αίτημα για αναβολή.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στην χώρα της Ιβηρικής, υπήρξαν φωνές εντός των «μπλαουγκράνα» που έλεγαν ότι ακόμα και αν δεν υπήρχε αναβολή, δεν θα ήταν δυνατόν η ομάδα να αγωνιστεί την ώρα που η κατάσταση στην Καταλονία είναι έκρυθμη.

Αν, φυσικά, συνέβαινε, κάτι τέτοιο, η Μπαρτσελόνα θα έχανε το παιχνίδι στα χαρτιά και θα της αφαιρούνταν τρεις βαθμοί. Ωστόσο, η ισπανική ομοσπονδία δεν ανακοίνωσε επίσημη αναβολή, κάτι που άφηνε την αναμέτρηση στον αέρα.

Θυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Καταλονίας είχε αποφασίσει την αναβολή όλων των αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων, τα οποία ήταν προγραμματισμένα από τις 14:00 (τοπική ώρα) και μετά.

Περίπου μισή ώρα πριν από την επίσημη σέντρα της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες κάνουν κανονικά ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο, όμως οι πόρτες δεν έχουν ανοίξει.

Λίγο πριν της 5 ώρα Ελλάδας, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα με επίσημη ανακοίνωση ενημέρωσε ότι η αναμέτρηση απέναντι στην Λας Πάλμας θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών υπό τον φόβο εκτρόπων.

Πηγή: sdna.gr

To Top