Κελεσίδου: «Η Θεσσαλονίκη να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό στίβου το 2028»

Στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων φιλοξενήθηκε η Τασούλα Κελεσίδου. Το ηγετικό στέλεχος της «Αναγέννησης» άνοιξε τα χαρτιά του ενόψει των εκλογών του ΣΕΓΑΣ, που είναι προγραμματισμένες για τις 31 Μαρτίου.

Αντίπαλο… δέος είναι η Σοφία Σακοράφα, με την παράταξη «ΑΚΑΣ». Αμφότερες έχουν διαπρέψει στα ταρτάν, ωστόσο και ο χώρος της διοίκησης δε δείχνει να φοβίζει την Τασούλα Κελεσίδου. «Είμαστε έτοιμοι από καιρό. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλη αυτή η εξαιρετική ομάδα που με πλαισιώνει και με  την οποία μοιραζόμαστε κοινούς στόχους. Μας ενώνει πάνω απ’ όλα η αγάπη για το στίβο και την ανάπτυξη του αθλήματος. Όλη αυτή την περίοδο υπήρξε μια σκληρή δουλειά για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε με τα σωματεία μας, αλλά ουσιαστικά η προσπάθεια ξεκινά αμέσως μετά την κάλπη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Πρακτορείο FM104,9» η δις αργυρή ολυμπιονίκης στη δισκοβολία.

Και προσέθεσε σχετικά με τα κίνητρα που την έκαναν να μπει στο… χορό της διεκδίκησης της προεδρίας του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων: «Αρκούσε μία συζήτηση με νέα παιδιά, με αθλητές, με προπονητές, με σωματεία! Η πορεία την τελευταία δεκαετία ειδικότερα για τον αθλητισμό στίβου ήταν φθίνουσα. Οι αθλητές και προπονητές είχαν φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο. Με μηδαμινές παροχές και κίνητρα. Χτύπησε το καμπανάκι. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιζόταν, το πλήγμα στον αθλητισμό θα ήταν τεράστιο. Ακόμα και πριν την πανδημία του κορονοϊού, είχαμε μία εγκατάλειψη σε όλα τα επίπεδα όχι μόνο οικονομικά, στις υλικοτεχνικές υποδομές τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Δεν μπορούσαμε λοιπόν εμείς να μην διεκδικήσουμε την διοίκηση της ομοσπονδίας».

Η παρουσία πρώην και νυν αθλητών – και όχι μόνο – όπως οι Πατουλίδου, Χαλκιά, Γκατσιούδης, Ξάνθου, Βασδέκη, Αλεξόπουλος, Παυλακάκης, Βούρος, Κουκοδήμος, Δεβετζή, Τσουμελέκα και άλλων, είναι αναμφισβήτητα μια σημαντική ένεση ηθικού για την Τασούλα Κελεσίδου, ωστόσο σημαντικότερη είναι η στήριξη που έχει λάβει από τα σωματεία που, άλλωστε, θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές: «Τα ίδια τα σωματεία είναι εκείνα που ζήτησαν αλλαγή. Ήταν επιβεβλημένη, λοιπόν, η κίνηση της ‘’Αναγέννησης’’ και τα σωματεία την αγκάλιασαν. Δέχτηκαν τις θέσεις μας με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, διότι ξέρουν ότι εμείς είμαστε η φωνή τους και είμαστε εκείνοι που θα αγωνιστούμε για να ξαναδώσουμε το ρόλο που τους αρμόζει στην οικογένεια του ΣΕΓΑΣ», είπε η 49χρονη Σερραία στην εκπομπή «Sports Update».

Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, η Τασούλα Κελεσίδου δεν θα κλείσει την πόρτα στην απερχόμενη διοίκηση ή και στους ανθρώπους της αντίπαλης παράταξης σε περίπτωση που αναδειχθεί νικήτρια στις εκλογές: «Ο ΣΕΓΑΣ έχει μία συνέχεια αλλά ναι, θα αλλάξουμε πολλά όσον αφορά τόσο τη νοοτροπία όσο και τις προτεραιότητες. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε τον δωδεκάλογο θέσεων των προτάσεων που θα πάνε το στίβο στο αύριο. Δεν δημιουργούμε μία διοίκηση για λίγους και εκλεκτούς. Ανοίγουμε την διοίκηση σε όλο το χώρο του κλασικού αθλητισμού και θα επιχειρήσουμε να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε κάθε κομμάτι από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Μην ξεχνάμε ότι εγώ ήρθα ως επικεφαλής μιας κίνησης που έχει ως βασικό κορμό την εθνική ομάδα στίβου που διέπρεψε την προηγούμενη περίοδο. Χαίρομαι, με τιμά, και με γεμίζει ευθύνη αυτή η εμπιστοσύνη που μου έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών στίβου. Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω κάτι με τη Σοφία και νομίζω ότι η συνεργασία μας θα είναι αυτή που πρέπει. Εγώ θα είμαι εκεί…».

Κι αφού ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση «… ο στίβος θα βγει ενωμένος μετά από αυτή τη διαδικασία» κι εξέφρασε τη βεβαιότητά της πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι ελληνικές διακρίσεις δε θα εκλείψουν, η Κελεσίδου κατέληξε λέγοντας: «Είμαι ένας νέος άνθρωπος που μπαίνω σε μια δοκιμασία, σε ένα χώρο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και της σταδιοδρομίας μου. Ο βασικός κορμός του προγράμματός μας, είναι η ενίσχυση των κινήτρων που αφορά στο σωματειακούς προπονητές και στους νέους αθλητές. Στόχος μας είναι να μην σταματήσει κανένα παιδί τον αθλητισμό, γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να τον συνεχίσει για οικονομικούς ή οικογενειακούς λόγους. Τα χαμένα ταλέντα ήταν πάντα μια μαχαιριά στην καρδιά της οικογένειας του στίβου. Κι αυτό θα επιτευχθεί ακόμη ευκολότερα αν καταφέρουμε να φέρουμε μία μεγάλη διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του 2028, στη Θεσσαλονίκη».

To Top