«Κεραυνοί» Σόιμπλε στην Αθήνα

Την ανάγκη να συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Bild ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κι ενώ την προσεχή Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, έχει οριστεί ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στη γερμανική καγκελαρία.

Σε συνέντευξή του στη Bild o κ. Σόιμπλε απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο νέας απομείωσης του ελληνικού χρέους : «Κάναμε ένα κούρεμα στα τέλη του 2011 – αρχές 2012 και αυτό φτάνει», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, προανήγγειλε συνέχιση της λιτότητας, λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι οι άλλες χώρες της κρίσης και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μέχρι να σταθεί στα δικά της πόδια».

Παράλληλα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύναψης και νέων Μνημονίων, από το 2014, καθώς, όπως είπε, «στα μέσα του έτους θα δούμε εάν θα πρέπει να στηρίξουμε εκ νέου την Ελλάδα, μετά την εκπνοή του παρόντος προγράμματος, εφόσον έχει εκτελέσει τις υποχρεώσεις της».

Ο «σκληρός» του Βερολίνου, αποσυνέδεσε, επίσης, την περίπτωση της Ελλάδας από εκείνες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, οι οποίες βγήκαν από τα Μνημόνια, λέγοντας πως «αποτελούν απόδειξη ότι η ευρωπαϊκή πολιτική που συνέδεε την παροχή βοήθειας με μεταρρυθμίσεις, ήταν επιτυχής…».

Πηγή:  www.sport-fm.gr

To Top