“Κερδίζει” Έλσνερ, ο Ιμπέχ το “μεγάλο στοίχημα”!

Λίγο η εμπιστοσύνη, λίγο η κοινή γλώσσα, έφεραν σημάδια… αγωνιστικής μεταμόφωσης του Ροκ Έλσνερ (στο μέτρο πάντα του δυνατού). Ο Σλοβένος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από την μέρα που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις για βελτίωση. Δεν ήταν σίγουρα στα επίπεδα που θέλει η ομάδα, αλλά έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο.

Σημείο κλειδί η διάταξη της ομάδας, γεγονός που έδωσε στον 27χρονο περιθώριο να κινηθεί σε… γνωστά νερά. Με άλλα λόγια, ο ρόλος που του δόθηκε μπροστά από τα δύο στόπερ σαν καθαρόαιμος κόφτης, δείχνει να είναι αυτό που του ταιριάζει.  Σε συνδυασμό με τις αλλαγές που επιχειρήθηκαν στον τρόπο ανάπτυξης, η ομάδα φαίνεται να κερδίζει έναν παίκτη ο οποίος είχε σχεδόν μηδενική προσφορά μέχρι σήμερα.

Το στοίχημα δεν είναι μόνο η διάταξη (Ουντόζι στον άξονα, Τάτος διπλό ρόλο στην πτέρυγα με τρία καθαρόαιμα χαφ) αλλά  η προσφορά όλων ανεξαιρέτως. Στο πλαίσιο αυτό, η επόμενη προσπάθεια αφορά στον Ιμπέχ. Ο Νιγηριανός είναι φανερά εκτός κλίματος, ωστόσο δεν υπάρχει η πολυτέλεια παραγκώνισής του.

Η παρουσία του ίσως δεν έχει αφήσει κανένα θετικό σημάδι όλο αυτό το διάστημα, πλην όμως υπάρχουν ιδιαιτερότητες που του δίνουν κάποια ελαφρυντικά. Η καθυστερημένη ένταξή του στο σύνολο, όπως κι η ιδιοσυγκρασία των αφρικανών απαιτούν τρόπους που ο νέος τεχνικός ηγέτης είναι υποχρεωμένος να επεξεργαστεί με επιτυχία.

Θα είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» που θέλει να κερδίσει ο Μιλίνκοβιτς και φυσικά ο Άρης.

 

To Top