Κερδίζουν την ελευθερία τους οι τέσσερις, 50-50 του Κατίδη

Η 25η Ιουνίου είναι μια κομβική μέρα για τον… χορό των προσφυγών. Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν τις περιπτώσεις των Καστίγιο, Φατί, Ντίκο και Σανκαρέ. Ολοκληρώθηκε και  υπόθεση Κατίδη.

Η υπόθεση του Καστίγιο νομικά ήταν ξεκάθαρη: ο Άρης δεν έχει πληρώσει τον παίκτη εδώ και ένα χρόνο και εφόσον δεν υπάρξει αμοιβαίος διακανονισμός, δεν έχει πολλά περιθώρια για να ελπίζει κάτι θετικό. Ο Μεξικάνος ζητάει 2,15 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την ρήτρα.

Σε ότι αφορά τις υποθέσεις Φατί (έχει ήδη υπογράψει στην Αζαξιό), Σανκαρέ (τον θέλουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) και Ντίκο αφού έχουν κατατεθεί υπομνήματα, αναμένονται οι αποφάσεις μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Και οι τέσσερις μένουν και τυπικά ελεύθεροι. Απομένει μόνο να διαπιστωθεί το ακριβές ποσό που θα επιδικάσει το δικαστήριο.

Στην περίπτωση Κατίδη, ο παίκτης ζητάει ένα ποσό συνολικά που αγγίζει τα 45.000 ευρώ, όμως, ο Άρης θα προσπαθήσει με συγκεκριμένα επιχειρήματα να αποδείξει ότι η προσφυγή ήταν καταχρηστική, έχοντας πολλές πιθανότητες να δικαιωθεί.

Και η υπόθεση αυτή ολοκληρώθηκε. Στην περίπτωση του Κατίδη η αίσθηση που προέκυψε μετά το τέλος της εκδίκασης της προσφυγής του δεν ήταν ξεκάθαρη στις τάξεις της ΠΑΕ Άρης για το ποια θα είναι η απόφαση όσον αφορά την ελευθερία του. Σύμφωνα με πληροφορίες κριτήριο θα αποτελέσει το πριμ των 10.000 ευρώ για τον αριθμό συμμετοχών που δεν του έχει δοθεί.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, σε ότι αφορά τις προσφυγές των Καστίγιο, Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ υπάρχει πρόταση συμβιβασμού, όπως σας αποκάλυψε το PRESSARIS.

Συγκεκριμένα, η πρόταση αυτή μπορεί να «κουρέψει» το συνολικό ποσό σχεδόν κατά 5.000.000 ευρώ! Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές-πελάτες του είναι διατεθειμένοι έναντι ενός ποσού που αγγίζει τις 150.000 ευρώ (άμεση καταβολή) να υπογράψουν ένα έγγραφο διακανονισμού, το οποίο θα τους δεσμεύει να διεκδικήσουν από τον Άρη μόνο τα δεδουλευμένα τους και όχι τις επιπλέον απαιτήσεις που προκύπτουν από τις προσφυγές τους (επόμενα χρόνια συμβολαίου, ρήτρες κτλ.)!

Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 6.000.000 ευρώ και με την νέα πρόταση το ποσό θα φτάσει συνολικά στο 1.200.000 ευρώ και μάλιστα σε δώδεκα δόσεις.

Η προϋπόθεση που έθεσε ο δικηγόρος των ποδοσφαιριστών ήταν να προκύψουν οι αποφάσεις για τις προσφυγές, ώστε με αυτό το διαπραγματευτικό «ατού» στα χέρια τους, που θα πιέζει την πλευρά του Άρη, να μπουν στη διαδικασία συμβιβασμού.

Σε πρώτη φάση, πάντως, ο Άρης δεν δείχνει θετικός στην εξέλιξη αυτή…

Μέχρι πριν από λίγο δεν υπήρχε καμία σχετική με το κομμάτι αυτό ενέργεια από τους κίτρινους, οι οποίοι περιμένουν προφανώς την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης.

 

 

To Top