Κερ: «Άλλο παιχνίδι στην FIBA από το ΝΒΑ»

Ακόμη προσπαθούν οι παίκτες των ΗΠΑ να συνηθίσουν τους νέους κανόνες της FIBA σε σχέση με αυτούς του ΝΒΑ, όπως παραδέχτηκε ο Στιβ Κερ μετά τη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας.

«Είναι δύσκολο να παίζεις τόσο σκληρά όσο η Νέα Ζηλανδία για 40 λεπτά. Ξεπεράσαμε όμως το αργό μας ξεκίνημα στον αγώνα και καταφέραμε να αποσπαστούμε και να πάρουμε τη νίκη. Ξέρουμε ότι εδώ δεν είμαστε στο ΝΒΑ, αλλά στη FIBA και θα χρειαστούμε ίσως σε κάθε ματς άλλον πρωταγωνιστή. Σήμερα ο Μπανκέρο ήταν φανταστικός και τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο, ο Ριβς και ο Χαλιμπέρτον, βοήθησαν πάρα πολύ. Ήταν ένα κλασικό πρώτο παιχνίδι, με το μούδιασμα που υπάρχει πάντα. Πρέπει να ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι θα έχουν πάντα ενθουσιασμό απέναντί μας και πρέπει να το διαχειριστούμε», τόνισε ο προπονητής της Team USA και πρόσθεσε:

«Το παιχνίδι εδώ είναι τελείως διαφορετικό, οι κανονισμοί, η ερμηνεία τους, η σκληράδα, τα φάουλ, η διάρκεια του αγώνα και προσπαθήσαμε να καταλάβουν τα παιδιά τις διαφορές. Ακόμη τις μαθαίνουν και μου αρέσει το πώς έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται οι παίκτες μου στο παιχνίδι της FIBA. Οι αθλητές μου μεγαλώνουν καθημερινά, έχουμε νεαρά παιδιά αλλά παίκτες που μπορούν να παίξουν, χωρίς φόβο και το έχουν ήδη αποδείξει στο ΝΒΑ. Είναι χαρά μου να τους προπονώ, επειδή έχουν μεγάλη θέληση και δεν βγάζουν εγωισμό. Τους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη».

Από πλευράς παικτών, ο Όστιν Ριβς είπε: «Δεν αρχίσαμε όπως θα θέλαμε, αλλά γρήγορα βρήκαμε τον ρυθμό μας μέσα από την άμυνα. Πήραμε τη νίκη απέναντι σε μια καλή ομάδα και προχωράμε για την Ελλάδα. Κάθε παιχνίδι είναι χρήσιμο για να γινόμαστε καλύτεροι. Απολαμβάνω την παρουσία μου εδώ. Μεγάλωσα βλέποντας το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νιώθω ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ, κάτι που δεν περίμεναν πολλοί».

To Top