Κεσαπίδης: “Πάντα θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω”

Ο προπονητής του Ναύαρχου Βότση, Ανδρέας Κεσαπίδης μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ μετά τη νίκη επί του Ολύμπου Ελευθερίου Κορδελιού (85-68) τόσο για την ομάδα του όσο και για τη συνεργασία με τον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα 16 χρόνια μέσο όρο ηλικίας του Ναυάρχου Βότση: «Ίσως πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε μια παρόμοια ομάδα. Κάτι τέτοιο είχε κάνει και ο Μαντουλίδης στο παρελθόν. Τόσο μικρό μέσο όρο ηλικίας όμως νομίζω πως δεν έχει ξαναϋπάρξει, είμαστε ίσως η πιο νεανική όλα αυτά τα χρόνια».

Για τη φιλοσοφία που περνούν στα παιδιά: «Για ‘μας το μπάσκετ είναι ενιαίο και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά. Προσπαθήσαμε να τους δημιουργήσουμε έξτρα ανταγωνιστικές συνθήκες. Ψάχνοντας τι θέλουμε να κάνουμε, αποφασίσαμε αυτήν τη συνεργασία. Στους έφηβους είναι πολύ διαφορετική η ψυχολογία των παιδιών. Προσπαθούμε να τους περάσουμε στοιχεία που σε ένα εφηβικό πρωτάθλημα δε μπορούμε να τους περάσουμε τόσο εύκολα».

Για το 3-1 ρεκόρ που «τρέχουν» μετά το αρχικό 0-3 στη σεζόν: «Γενικώς είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, διότι συμμετάσχουμε σε τρεις διοργανώσεις, στην ΕΚΑΣΘ, το Raising Stars και εδώ. Η ομάδα του Ναυάρχου Βότση είναι το εφηβικό τμήμα του Άρη. Αυτή η βδομάδα ήταν λίγο πιο εύκολη για ‘μας, οπότε προσπαθήσαμε και δώσαμε λίγο περισσότερο έμφαση και τακτικά και στην προετοιμασία του παιχνιδιού. Συν ότι στα πρώτα παιχνίδια “φάγαμε” την πρώτη… κρυάδα, οπότε τα παιδιά είδαν πώς είναι, άρα έχουν γίνει ήδη λίγο πιο σκληρά στον τρόπο αντιμετώπισης των παιχνιδιών. Έτσι αρχίζουμε σιγά-σιγά και γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί, που είναι και ο βασικός μας στόχος».

Για τη συνεργασία τους με τον Άρη: «Πάντα θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Ψάχναμε να δημιουργήσουμε έξτρα ανταγωνιστικές συνθήκες για τους αθλητές του προγράμματός μας. Επειδή υπάρχει κι ένα μεγάλο κενό στο 18-21, θέλαμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα αυτό το κενό, να παίξουν σε ανδρικό επίπεδο όσο το δυνατόν νωρίτερα, με ρίσκο και πλήρη συνείδηση του αρνητικού αποτελέσματος, θέλοντας να τους δώσουμε την εικόνα του επόμενου επιπέδου. Η απόφαση και η συνεργασία με τον ναύαρχο Βότση είναι μακρόπνοη, έχοντας πάντα την αναπτυξιακή λογική. Το αποτέλεσμα περνάει σε 2η μοίρα, θέλουμε μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία να εξελίσσουμε συνεχώς τους αθλητές μας. Θέλουμε να καταθέσουμε μια νέα πρόταση στο ελληνικό μπάσκετ και μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες».

To Top