ΜΠΑΣΚΕΤ

Κεσαπίδης: «Το ANGT είναι εμπειρία ζωής για τα παιδιά του Άρη»

Ο προπονητής της εφηβικής ομάδας του Άρη, Ανδρέας Κεσαπίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του EOK WebRadio και μίλησε για τη συμμετοχή της ομάδας στο ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT.

Αναλυτικά είπε:

Για το πόσο σημαντική είναι για τον Άρη η συμμετοχή του στο ANGT: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό και για εμάς και κυρίως για τα παιδιά του προγράμματος να πάρουν αυτή την εμπειρία, να παίξουν με παιδιά απ’ όλη την Ευρώπη και πιθανώς και από όλον τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τον ανταγωνισμό και να δείξουμε που βρισκόμαστε εμείς. Νομίζω είναι εμπειρία ζωής για αυτά τα παιδιά, δεν το συναντάς εύκολα και δε θα το ζήσουμε πάλι εύκολα. Θέλουμε μέσα σε αυτό το τριήμερο να “αρπάξουμε” ό,τι μπορούμε εμείς και τα παιδιά, ώστε να το αξιοποιήσουμε στη συνέχεια των πρωταθλημάτων μας».

Για τον ενθουσιασμό των παιδιών: «Από την ώρα που έγινε η κλήση μας και η επιλογή μας από την Ευρωλίγκα τα παιδιά το περίμεναν πώς και πώς. Νομίζω πως είναι ενθουσιασμένα και έτσι θα έπρεπε να είναι, γιατί είναι μια εμπειρία ζωής».

Για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Βιλερμπάν: «Είναι από τα καλύτερα προγράμματα γενικώς στο αναπτυξιακό, όπως και η Βαλένθια που δεν ακούγεται πάρα πολύ το αντρικό της. Τα αναπτυξιακά της κομμάτια είναι πολύ σημαντικά. Ο λόγος που είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε και κοσμούμε και τη χώρα, αλλά και τον σύλλογό μας σε αυτήν τη διοργάνωση, είναι γιατί δίνουμε το βήμα στα δικά μας παιδιά να δουν τον ανταγωνισμό, να βγουν από τα κλειστά όρια της χώρα μας και να δουν πώς πρέπει και πού πρέπει να φτάσουμε ή να δούμε αν είμαστε κοντά σε αυτούς και να δούμε πώς πρέπει να πορευτούμε στη συνέχεια».

Για το οργανωτικό κομμάτι της διοργάνωσης: «Αυτό που συναντήσαμε ήδη και με την Ευρωλίγκα όλη την προηγούμενη εβδομάδα που “τρέχει” το οργανωτικό, αλλά και εδώ, ήταν πολύ φιλόξενους ανθρώπους, ανθρώπους που θέλουν να λύσουν κάθε πρόβλημα. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές, το γήπεδο που θα παίξουμε είναι εξαιρετικό, είναι όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως αρμόζει σε μια διοργάνωση επιπέδου Ευρωλίγκας και πόσο μάλλον σε μια χώρα που είναι πρωτοεμφανιζόμενο το τουρνουά. Οπότε και αυτοί νομίζω θέλουν να δώσουν το 100% σε όλα, ώστε να δείξουν ότι μπορούν να διοργανώσουν τόσο μεγάλα και σημαντικά τουρνουά».

To Top