ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κετσελίδης για Μπεσίκτας: “Ομάδα με πάρα πολύ καλό υλικό και μπάτζετ Ευρωλίγκας”

Ο Άρης βρίσκεται στη Κωνσταντινούπολη για τον αγώνα με την Μπεσίκτας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Γιώργος Κετσελίδης ανέλυσε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ την τουρκική ομάδα.

Ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη είπε: «Καλό θα είναι να συνειδητοποιούμε όλοι, ότι η Μπεσίκτας είναι μία ομάδα, η οποία έχει πάρα πολύ καλό υλικό και θα λέγαμε ότι έχει μπάτζετ ομάδας Ευρωλίγκας. Έχει προπονητή τον κόουτς της Εθνικής Ομάδας της Τουρκίας και κατά τη γνώμη μου ίσως τον καλύτερο Τούρκο προπονητή αυτή τη στιγμή, τον κύριο Ουφούκ Σαρίτσα. Η τελευταία της προσθήκη, για να καταλάβουμε τα μεγέθη, είναι ο Σεμίχ Ερντέν, ο σέντερ της Εθνικής Ομάδας της Τουρκίας, το συμβόλαιο του οποίου σχεδόν αγγίζει το μπάτζετ ολόκληρης της ομάδας μας.

Στα πλέι μέικερ έχουν το νεαρό διεθνή, Κενάν Σιπάχι και τον Ράιαν Μποτράιτ, για τον οποίο διαβάζαμε κάποια σενάρια πως ίσως ήθελε να φύγει, αλλά στο τελευταίο παιχνίδι στη νίκη επί της Νταρουσάφακα για την το τουρκικό πρωτάθλημα, έπαιξε 21 λεπτά. Είναι πολύ δυνατοί στην περιφέρεια, όπου έχει τον γνωστό μας από τη θητεία του πρόπερσι στον Ολυμπιακό, Ντι Τζέι Στρόμπερι, σε έναν διαφορετικό ρόλο απ’ αυτόν που τον είχαμε συνηθίσει στον Ολυμπιακό. Ο κόουτς Σαρίτσα του δίνει πολλή ώρα την κατοχή της μπάλας, παίρνει σχεδόν όλα τα πικ εν ρολ, από τα οποία πρωταρχικός τους στόχος είναι το σκοράρισμα αλλά και η δημιουργία για άλλους παίκτες. Έχει τον επίσης γνωστό μας από τη θητεία του στον Πανιώνιο, Τζον Ντίμπλερ, έναν καταπληκτικό σουτέρ μετά από σκριν ή και spot up. Ο παίκτης που τον μαρκάρει δεν μπορεί να δώσει εύκολα βοήθεια στην άμυνα και να τον αφήσει αμαρκάριστο, γιατί όλοι οι συμπαίκτες του είναι πολύ συγκεντρωμένοι στην επίθεση και θα ψάξουν να τον βρουν για να σουτάρει. Αν είναι στη μέρα του μπορεί να σε «σκοτώσει».

Οι υπόλοιποι περιφερειακοί παίκτες, ο Μουρατσάν Γκιουλέρ, ο αδερφός του Σινάν Γκιουλέρ που αγωνίζεται στην Φενερμπαχτσέ και ο Ερκάν Βεϊσέλογλου είναι παίκτες πολύ καλοί για τα τουρκικά δεδομένα, ρολίστες θα έλεγα, αλλά ρολίστες πολυτελείας. Στους ψηλούς, στη θέση «τέσσερα», έχουν τον Κάιλ Γουίμς, έναν παίκτη, ο οποίος μπορεί να παίξει μακριά και κοντά στο καλάθι. Βέβαια, προτεραιότητά του είναι οι επιθέσεις μακριά από το καλάθι, όπου έχει πολύ καλό σουτ και πολύ καλές συνεργασίες στο λόου ποστ παιχνίδι και με τον Σεμίχ Ερντέν και με τον Αουγκούστο Λίμα, αλλά και κατά τη γνώμη μου με τον καλύτερο ψηλό της Μπεσίκτας αυτή τη στιγμή, τον Σερτάκ Σανλί.

Είναι μία ομάδα με πολύ γεμάτο ρόστερ, η οποία έχει πολλή πειθαρχία στο παιχνίδι της και εκδηλώνει τις επιθέσεις της πολύ στοχευμένα. Ο Ουφούκ Σαρίτσα φημίζεται για την πειθαρχία του και σε κάθε τους επίθεση ψάχνουν για συγκεκριμένους στόχους, ξέρουν ανά πάσα στιγμή από πού θέλουν να εκτελέσουν κι επιμένουν σε αυτό. Δεν μπορώ να πω, ότι είναι μία ομάδα που τρέχει πολύ στον αιφνιδιασμό, όπως τρέχανε άλλοι αντίπαλοί μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι μία ομάδα που θα τρέξει στον αιφνιδιασμό, όταν της δοθεί η ευκαιρία και σίγουρα δεν θα αφήσει καμία ευκαρία να πάει χαμένη. Στο set παιχνίδι κινούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα, κυκλοφορούν πολύ καλά την μπάλα, έχουν λύσεις για κάθε πρόβλημα και για κάθε άμυνα που θα τους παρουσιαστεί, αλλά αυτή τη στιγμή η δύναμή τους επιθετικά είναι ο Στρόμπερι, ο Σανλί και ο Γουίμς. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως και όλα όσα έχουμε παίξει μέχρι στιγμής. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, να ακολουθήσουμε όσο μπορούμε το πλάνο για να έχουμε τύχη και πιστεύω ότι θα έχουμε τύχη να κερδίσουμε μέσα στην Τουρκία”.

To Top