ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κεχαγιάς: “Τέλος στην πλαστογραφία της ιστορίας, η Μακεδονία ταυτίζεται με τον Άρη”!

Ο Βασίλης Κεχαγιάς, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κριτικός κινηματογράφου, αλλά και πιστός φίλος του Άρη, μίλησε με αφορμή την υπό δημιουργία νέα ταινία μικρού μήκους  “Μια Μακεδονία, ένας θεός” με θέμα την ιστορία των κιτρινόμαυρων.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Είναι μια αναγκαία πράξη υποστήριξης της Αρειανής ανωτερότητας, οφείλουν οι γενιές που έρχονται να γνωρίζουν γιατί αυτό το οποίο πιστεύουν ως Αρειανοί ορθόδοξοι και αυτοί, έχει στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να τους κάνουν υπερήφανους γιατί έτσι όπως είναι τα πράγματα τα τελευταία χρόνια η ομάδα, πολλοί μπορεί να αγνοούν και γιατί είναι σε αυτό.

Γιατί εγώ υποστηρίζω και πιστεύω κάτι τέτοιο, επειδή μου το έμαθε ο πατέρας μου; επειδή μένω Χαριλάου; επειδή μένω σε μια περιοχή που είναι παραδοσιακοί Αρειανοί; τι πίστευαν όλοι οι προηγούμενοι και πρέπει να το πιστεύω και εγώ, αυτό είναι υποχρέωση μας.

Υπάρχει σοβαρός λόγος που το πιστεύεις αυτό γιατί έχει να κάνει με την ίδια την πόλη, όλα αυτά που ακούμε τα τελευταία χρόνια, πρέπει σαν Αρειανοί να μαχόμαστε, του μια πόλη μια ομάδα και αυτούς που τα διαδίδουν  και δεν είναι μόνο ένας, ο λόγος που γίνεται όλο αυτό, είναι πολύ σοβαρότερος και πρέπει να αντισταθούμε σε όλο αυτό είναι υποχρέωση μας.

Για την κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους που ετοιμάζεται «Μια Μακεδονία, ένας θεός»:

Το παλεύουμε αυτό είναι γεγονός και ο Άγγελος ο Μισιρλής τρέχει πολύ γι’ αυτό, αυτός είναι ο μπροστάρης, αλλά είναι δύσκολος να τον αποφύγουμε, η ουσία όμως είναι άλλη ότι οφείλουμε να απαντήσουμε σε αυτό το πλαστογραφημένο ντοκιμαντέρ, το οποίο κυκλοφόρησαν οι απέναντι για τα 90 χρόνια της ιστορίας τους, το οποίο λίγο πολύ προσπαθεί να μας πείσει,  ότι αυτή είναι η αναγκαιότητα της πόλης και ότι αυτή είναι η ομάδα η οποία αγκαλιάζει λίγο πολύ σήμερα ότι θα ονομαζόταν Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό ίσως και το Μακεδονία είναι μια ανώτερη γεωγραφική ποσότητα.

Αυτός ο θεός είναι ο ίδιος ο τόπος,, από τον οποίο καταγόμαστε και είναι αυτός ο οποίος πατάμε, ο θεός του πολέμου ο Άρης αυτό αντιπροσωπεύει. Οι απέναντι πλαστογραφούν και ξεπουλιούνται συγχρόνως και μαζί ξεπουλούν και όλη αυτήν την γεωγραφική και κοινωνική κοινότητα που είναι η πόλη και η  Μακεδονία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που έχουν διεισδύσει τώρα τελευταία στην πολιτική και εξ αυτού και στην αθλητική, αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί διότι είχαν την μαγκιά κάποια στιγμή παλιά, να ταυτιστούν με μια ομάδα σημαντική, κοινωνική ομάδα της Θεσσαλονίκης τους πρόσφυγες και από εκεί πραγματοποιώντας αυτήν την πλαστογραφία αρχικά να συνεχίσουν και να ταυτιστούν ευρύτερα με ολόκληρη την πόλη.

Τα χρώματα μας, το κιτρινόμαυρο, είναι της Κωνσταντινούπολης και τα διεκδικήσαμε και τα κερδίσαμε με αγώνα, κυριολεκτικά. Ακόμη και αυτό έχει κατακτηθεί με κόπο, η προσφυγιά είχε αρχίσει στη Θεσσαλονίκη  να κατεβαίνει, μετά από διωγμούς από τους Τούρκους από το 1914. Η 4 στους 5 ιδρυτές του Άρη έχουν σχέση με πρόσφυγες, οι Εβραίοι που τότε ήταν κάτοικοι δεν έχουν μια μορφή προσφυγιάς;

Δεν μπορεί να ταυτίζεται με μια άλλη ομάδα, είναι και Αρειανοί απλά στο πέρασμα του χρόνου ο Άρης, είναι και ευθύνη των διοικούντων, αντί να κοιτάξει χρόνια τώρα γιατί ήταν και πολιτικοί οι λόγοι για να παίρνουν ψίχουλα, ενώ οι άλλοι έτρωγαν κανονικά από αυτά που σήμερα τα ξεπληρώνουμε κανονικά, ας θυμηθούμε ποιοι πολιτικοί στήριζαν, ποια ομάδα και με ποιόν τρόπο και από την άλλη πλευρά εμείς κοιτούσαμε να βολευτούμε στα ψίχουλα, αντί να υπερασπίσουμε την ταύτιση μας, με ολόκληρη την πόλη.

Η Μακεδονία σε ευρύτερο πεδίο ήταν κιτρινόμαυρη και τελευταία έχουμε μείνει, γιατί ντρεπόμασταν να ομολογήσουμε ότι είμαστε ομάδα, η οποία έρχεται από το αστικό κέντρο της πόλης και αγκαλιάζει και εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές. Ντρεπόμασταν να ομολογήσουμε ότι είμαστε η ομάδα του Κέντρου και των αστών της Θεσσαλονίκης έχοντας στις τάξεις μας πολύ ποιοτικούς ανθρώπους.

Αυτό όλο εμείς το ξεπουλήσαμε πραγματικά για ένα πινάκιο φακής και πρέπει να ξανά βρούμε την ταυτότητα μας. Ο Άρης έχει ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο όποτε το αξιοποιεί τον ξανά βγάζει στην επιφάνεια, ότι είναι η μόνη ομάδα της οποίας οι αθλητές έχουν γίνει από το πανελλήνιο αποδεκτοί, τους σέβονται όλοι γιατί πρόσφεραν Εθνικές χαρές, όπως το δίδυμο Γκάλη – Γιαννάκη έχει προσφέρει χαρά σε όλους τους Έλληνες και είναι η πλέον αδιαμφισβήτητη ομάδα όλων τον εποχών, όλες οι άλλες ότι και να κατόρθωσαν είχαν συλλογικές επιτυχίες.

Η εξελίξεις της ιστορίας είναι κάτι απρόβλεπτο, εσύ πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα μόλις ανοίξει μια πόρτα να μπεις.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε στριμωγμένοι και έχουμε όπλα για να ξεφύγουμε από όλο αυτό, αλλά πρέπει να πολεμάμε και όχι να γκρινιάζουμε. Ο Γιαννάκης είναι παράγοντας ενότητας, ότι και να κάνουμε, λάθη ποιος προπονητής δεν θα κάνει, αλλά ο Γιαννάκης είναι σύμβολο και είναι πολλά πράγματα ακόμη άρα πρέπει να στηριχθεί.

Κανένας μας δεν χαίρεται να χάνουμε 40 πόντους από τον Κόροιβο, πάνω από όλα να ξέρουμε ότι αυτή η κριτική θα είναι παραγωγική, όχι γκρίνια. Έχω καταλήξει να πηγαίνω στην γωνία για να δω τον αγώνα για να μην ακούω γκρίνια από το πρώτο λεπτό.

Ένα μήνυμα για την συνέχεια του Άρη στο πρωτάθλημα:

Το  μήνυμα αυτής της περιόδου, με βάση αυτά που ακούω και αντιλαμβάνομαι, είναι όχι γκρίνια, πρέπει να επουλώσουμε τις πληγές του εμφύλιου. Και οι μεν και οι δε χάσαμε. Αυτό το πληρώνουμε τώρα. Ενότητα και όχι γκρίνια.

To Top