Κιελίνι: «Ο Ρονάλντο στη Γιουβέντους ήθελε να αποδείξει ότι είναι πιο δυνατός από ολόκληρη τη Ρεάλ»

Πίσω στον Μάιο του 2018 ο Κριστιάνο Ρονάλντο έριξε «βόμβα» στις δηλώσεις του μετά τη νίκη της Ρεάλ στον τελικό του Champions League επί της Λίβερπουλ, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως το ταξίδι του στη Μαδρίτη είχε φτάσει στο τέλος του.

Πολύ σύντομα η μεταγραφή του στη Γιουβέντους το καλοκαίρι πήρε σάρκα και οστά για ένα ποσό κοντά στα 115 εκατομμύρια ευρώ, με τον Πορτογάλο τελικά να μένει στο Τορίνο για τρεις σεζόν προτού επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Χρόνια μετά τη συνύπαρξή τους στα αποδυτήρια της Γιουβέντους, ο Τζόρτζιο Κιελίνι μίλησε για την απόφαση του Ρονάλντο να αφήσει τη Ρεάλ για την ιταλική ομάδα, τονίζοντας πως ήταν μια… δήλωση για να δείξει πως ήταν πιο δυνατός από ολόκληρη την ισπανική ομάδα.

«Η προσωπικότητά του σε δύσκολους καιρούς με εντυπωσίασε. Την πρώτη του χρονιά στη Γιουβέντους ήθελε να ταρακουνήσει τον κόσμο και να δείξει ότι ήταν πιο δυνατός από ολόκληρη τη Ρεάλ» τόνισε αρχικά ο Ιταλός, προτού σταθεί στον αποκλεισμό από τον Άγιαξ στους «8» του Champions League στην πρώτη σεζόν του Πορτογάλου στην Ιταλία.

«Ήμασταν άτυχοι με τους τραυματισμούς και χάσαμε από τον Άγιαξ. Αν είχαμε φτάσει στον τελικό, θα μας είχε οδηγήσει στη νίκη. Στα χρόνια που ακολούθησαν το επίπεδό του έπεσε λίγο και όσο μεγαλύτερος ήταν δεν μπορούσε να κουβαλήσει την ομάδα μόνος του. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα, αλλά χρειαζόταν μια… μεγαλύτερη τούρτα» συνέχισε, ενώ συμπλήρωσε πως:

«Ήταν τιμή μου να είμαι αρχηγός του στη Γιουβέντους και να μοιράζομαι κάθε μέρα με έναν πρωταθλητή σαν εκείνον».

To Top