Κινέζος δρομέας 66 χρόνων έτρεξε 512 χιλιόμετρα στο σπίτι του στην καραντίνα!

Κινέζος δρομέας έτρεξε 512 χιλιόμετρα στο σπίτι του στην καραντίνα! Ο 66χρονος Li Zhanzhe έκανε τον πρώτο του Μαραθώνιο το 1982 στη διοργάνωση του Πεκίνο. Από τότε έχει συμμετάσχει σε κάθε σημαντικό μαραθώνιο στην Κίνα τα τελευταία 37 χρόνια.

Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, ο Zhanzhe μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι του στο Πεκίνο για σχεδόν δύο μήνες. Και ξεκίνησε να τρέχει στο σπίτι του.

Κάνοντας μια εκτίμηση του σπιτιού του και μετακινώντας διάφορα πράγματα, διαπίσωσε ότι μπορούσε να τρέχει μέσα στο σπίτι του 10 χιλιόμετρα την ημέρα. Και το έκανε! Για 50 ημέρες συνεχόμενα, μέχρι να τελειώσει η καραντίνα. Κοιτώντας το ρολόι και τις σημειώσεις του, διαπίστωσε ότι είχε συμπληρώσει περίπου 512 χιλιόμετρα που ισοδυναμούν με την απόσταση που θα έκανε σε 12 Μαραθωνίους.

Μιλώντας για το επίτευγμά του, ο Zhanzhe είπε: “Κάθε μέρα τρέχω μεταξύ της κουζίνας μου και του καθιστικού. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος, οπότε ένας γύρος είναι περίπου 10 μέτρα. Έχω τρέξει περίπου 10 με 12 χιλιόμετρα (έξι με επτά μίλια) την ημέρα, περίπου 1.000 γύρους, που μου παίρνει σχεδόν μια ώρα. ”

Καθώς οι περιορισμοί αίρονται Κίνα, ο Zhanzhe λέει ότι ανυπομονεί να τρέξει ξανά έξω.

Βέβαια υπάρχουν και… χειρότερα, αφού Γάλλος δρομέας έκανε Μαραθώνιο σε 6 ώρες και 48 λεπτά στο 7 μέτρων μπαλκόνι.

To Top