ΚΙΝΑΛ: “Oργανωμένο έγκλημα” – ΚΚΕ: «Η τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο»

Ανεξέλεγκτο εγκληματικό φαινόμενο οπαδικής βίας χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και τον σοβαρό τραυματισμό των φίλων του.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του πολίτη του κόμματος «έχει εξελιχθεί μάλιστα, σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση διάφορων κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών».

Το ΚΙΝΑΛ καταδικάζει την αποτρόπαια αυτή πράξη και κάθε μορφή βίας οπαδική και αυτονόητα θεωρεί πως οι δράστες πρέπει τώρα να συλληφθούν, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του και να βελτιώσει άμεσα την αποτελεσματικότητά του για την πρόληψη και καταστολή αυτού του βάναυσου εγκληματικού φαινομένου.

Ανακοίνωση για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου εξέδωσε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Αναλυτικά:

«Η αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία, αλλά και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών στη Θεσσαλονίκη κι άλλου, που οξύνεται το τελευταίο διάστημα, στρεφόμενη και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας.

Η αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο κι αυτονόητο που πρέπει να γίνει».

To Top