Κινδυνεύει ακόμα και με διάλυση η Σάλκε

Μεγάλα προβλήματα για τη Σάλκε λόγω χρεών. Ο γερμανικός σύλλογος συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία της Μπουντεσλίγκα και παραμένει πάνω τη ζώνη του υποβιβασμού λόγω διαφοράς τεσσάρων γκολ από τις ισόβαθμες Μπράουνσβαϊγκ και Χάνσα Ροστόκ.

Στην περίπτωση που οι Βασιλικοί Μπλε υποβιβαστούν στην τρίτη κατηγορία θα είναι «σχεδόν αδύνατο» να λάβουν άδεια συμμετοχής γιατί διοργανώτρια του πρωταθλήματος είναι η γερμανική ομοσπονδία και όχι η λίγκα όπως συμβαίνει στις δύο κορυφαίες κατηγορίες, και ισχύουν διαφορετικοί κανόνες.

Αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα αφού τα έσοδα θα είναι πλέον ελάχιστα ενώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι ομάδες μοιράζονται 23 εκατ. Μια προοπτική είναι να πουληθούν η εντυπωσιακή Βέλτινς Αρένα όπως και τα δικαιώματα μάρκετινγκ και κέτερινγκ, τα τελευταία ασημικά της άλλοτε μεγάλης ομάδας του Γκέλζενκίρχεν. Ακόμα όμως και αυτή η περίπτωση φαντάζει δύσκολη γιατί δεν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για το γήπεδο.

Επίσης θα απολυθούν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ κανένας από τους επαγγελματίες παίκτες της δεν θα έχει νόμιμο συμβόλαιο στην τρίτη κατηγορία. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αντικατασταθούν όλοι χωρίς το κλαμπ να εισπράξει σεντ από την αποχώρηση των υφιστάμενων παικτών του.

Στο χειρότερο σενάριο η Σάλκε θα υποβιβαστεί στην ερασιτεχνική κατηγορία (4η κατηγορία) ή μπορεί να διαλυθεί.

To Top