Κινδυνεύει με αποβολή από τη Σούπερ Λιγκ ο ΟΦΗ

Σε εξόχως δεινή θέση βρίσκεται ο ΟΦΗ έπειτα από την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής αδειοδοτήσεων της; ΕΠΟ να ανακαλέσει την άδεια συμμετοχής των Κρητικών στο Πρωτάθλημα της Super League!

Οι Ηρακλειώτες έχουν ήδη ασκήσει έφεση, ωστόσο παραμένει άγνωστο σε περίπτωση που απορριφτεί, αν ο ΟΦΗ μπορεί να χρησιμοποιεί τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές του στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με το νομικό επιτελείο του ΟΦΗ, σε περίπτωση που παραμείνει η απόφαση της ΕΠΟ, οι κυρώσεις που προβλέπονται αφορούν την επόμενη μεταγραφική περίοδο και όχι αυτή που ολοκληρώθηκε στο τέλος Αυγούστου. Κοντολογίς, στον ΟΦΗ ισχυρίζονται πως όσοι παίκτες αποκτήθηκαν μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου θα αγωνίζονται κανονικά αλλά θα υπάρχει ο περιορισμός για τις μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά, καθώς αφενός θεωρείται δεδομένη η απαγόρευση μεταγραφών τον Ιανουάριο, αφετέρου είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ να ανακαλέσει τα δελτία των παικτών που αποκτήθηκαν κατά την περασμένη μεταγραφική περίοδο!

Σε μια τέτοια περίπτωση θα τιναχθεί στον αέρα όλο το πλάνο της ομάδας του Ηρακλείου, καθώς δεν είναι λίγοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι ώστε να «χτιστεί» επάνω τους ο νέος ΟΦΗ.

Σημειώνεται πως τόσο για τον ΟΦΗ όσο και για τον Πανιώνιο είναι σε εκκρεμότητα και το θέμα της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια για την υπαγωγής τους στον πτωχευτικό κώδικα, με την ΕΠΟ να συζητά σε προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ της τις δύο υποθέσεις. Όπερ σημαίνει πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και της αποβολής των δύο ομάδων από το πρωτάθλημα!

πηγή: sentragoal.gr

To Top