Κινδυνεύει να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και το Euro o Ιμπραϊμοβιτς!

Μετοχές σε στοιχηματική εταιρία αποκάλυψε πως έχει ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς σουηδικό ΜΜΕ παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό τον κώδικα ηθικής της FIFA.

Ο Σουηδός επιθετικός της Μίλαν βρίσκεται πλέον σε μπελάδες, καθώς κατέχει το 10% των μετοχών της μαλτέζικης Gameday Group PLC, η οποία αποτελεί και τον μοναδικό μέτοχο της Bethard κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αθλητικού Δικαίου Τόνι Ρόκα ξεκαθάρισε πως ο Ιμπραϊμοβιτς κινδυνεύει με βαρύτατες κυρώσεις, καθώς μπορεί να χάσει την υπόλοιπη σεζόν με την Μίλαν, αλλά και να  μην μπορέσει να αγωνιστεί στο Euro με την Σουηδία.

«Η FIFA μπορεί να επέμβει αυτεπαγγέλτως ή ακόμη κι αν οποιοσδήποτε καταγγείλλει την υπόθεση. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να τη διερευνήσει και να αποφασίσει. Εάν σε περίπτωση που προφανώς έχει διαπραχθεί παραβίαση του κώδικα και δεν είναι δυνατόν να αποφασιστεί η αξία του θέματος αρκετά γρήγορα, μπορεί να επιβληθεί προσωρινή ποινή 90 ημερών.

Σε κάθε περίπτωση, και εάν η διαδικασία ξεκινήσει πριν από τον Ιούνιο, ο ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να χάσει το Euro. Εάν αποδειχθεί αργότερα η κατηγορία, η μέγιστη κύρωση είναι τρία χρόνια. Η FIFA έχει μηδενική ανοχή σε θέματα τζόγου. Μπορεί να προκύψει ότι ο Ίμπρα επωφελήθηκε από τα στοιχήματα που προέρχονταν από αγώνες στους οποίους συμμετείχε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρόκα στα λεγόμενα του.

To Top