Κινούνται νομικά κατά της ΕΡΤ οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2

Η πρεμιέρα της Σουπερ Λιγκ 2 είναι στον αέρα αφού οι ομάδες δεν δέχονται ούτε για αστείο, τη μείωση 60% στο τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, χαρακτήρισε «άδικο» αυτό που γίνεται με τη συγκεκριμένη κατηγορία, το Δ.Σ. της οποίας θα συνεδριάσει την Τετάρτη (25/9) για να αποφασίσει.

«Ας μην έκαναν την αναδιάρθρωση, αν δεν μπορούσαν. Στο τραπέζι έκατσαν η Κυβέρνηση, η Super League κι εμείς τελευταίοι. Πέρυσι οι ομάδες της Super League 1 τα πήραν, εμείς δεν πήραμε ούτε ευρώ» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΠΟΡ FM.

Όσο για τις σκέψεις των ομάδων για αντίδραση… «Έχουμε προέδρους που σκέφτονται μέχρι και να παραδώσουν τα δελτία στην ΕΠΟ. Προέδρους από μεγάλες, ιστορικές ομάδες, από την επαρχία. Θεωρώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά οι ομάδες αποφασίζουν εγώ απλά στηρίζω τις επιλογές τους. Όταν τους τάζεις ότι θα πάρουν κάποια λεφτά και δεν τους τα δίνεις, τότες πως θα γίνει; Και στην πρώτη επαφή που είχαμε κάνει είχαμε πει 35% στην Super League και 65% σε εμάς και δεν έγινε τίποτα. Κάποιες ομάδες είχαν βάλει στα έσοδα τα εγγυημένα τηλεοπτικά και τώρα δεν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς κάποιες ομάδες να κινηθούν νομικά εναντίον της ΕΡΤ. Ήδη από ότι ξέρω θα το κάνει ο Απόλλωνας Σμύρνης, που έχει συμβόλαιο».

Η συνέχεια θα είναι δύσκολη σύμφωνα με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο. «Οι ομάδες ενημερώθηκαν άμεσα, γιατί με τις επενδύσεις που έχουν κάνει και τα λεφτά που έχουν ρίξει το τελευταίο τρίμηνο είναι δύσκολο να προχωρήσει η κατάσταση» τόνισε και ζήτησε την ενεργοποίηση της ΕΠΟ. «Ο κύριος Γραμμένος έχει ενημερωθεί και τώρα και νωρίτερα ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Το πρόβλημα ήρθε τώρα, η ΕΠΟ θα πρέπει να πάρει θέση. Το κατανόησε και περιμένουμε να γίνουν κάποια τηλέφωνα για να στηριχθούν οι ομάδες».

To Top