Κιούμπαν: “Οι λευκοί πρέπει να κάνουμε τις άβολες συζητήσεις για τον ρατσισμό”

Ο Μαρκ Κιούμπαν μίλησε για ακόμα μία φορά ανοιχτά για τον ρατσισμό, ζητώντας από τους λευκούς να κάνουν θαρραλέες συζητήσεις και να παραδεχθούν ότι υπάρχουν “λευκά προνόμια”.

Η δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς έδωσε την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να δείξει πού στέκεται όταν η κουβέντα πηγαίνει στον ρατσισμό. Ένας από αυτούς είναι ο Μαρκ Κιούμπαν, ο οποίος για ακόμα μία φορά μίλησε ανοιχτά για το θέμα.

Ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα τον ρατσισμό και κάποια στιγμή πήρε το μικρόφωνο βγάζοντας έναν πολύ δυνατό λόγο για να στείλει το μήνυμα του.

Πρέπει όλοι να ανοιχτούμε και να μιλάμε και για τα θέματα που είναι δύσκολα” είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Κιούμπαν, για να συμπληρώσει: “Ακόμα και όταν αισθανόμαστε άβολα, ειδικά εμείς οι λευκοί, επειδή είναι δύσκολο να μιλήσεις για φυλές και ρατσισμό αν είσαι λευκός”.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο Κιούμπαν τόνισε: “Για να είμαστε βάναυσα ειλικρινείς, όταν ο κόσμος μιλάει για τα ‘λευκά προνόμια’, γινόμαστε αμυντικοί. Όλοι έχουμε έναν μηχανισμό, τον οποίο αποκαλώ κατασκευασμένη ισοδυναμία, όπου προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, λέγοντας ότι έχουμε μαύρους φίλους ή μεγαλώσαμε σε μικτή κοινότητα οπότε δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι.

Πρέπει να σταματήσουμε να το κάνουμε όμως αυτό, γιατί έτσι δεν προχωράμε. Αυτό είναι μέρος του να έχουμε θαρραλέες συζητήσεις”.

To Top