ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κιριλένκο: “Αγαπάμε τους συλλόγους, αλλά λειτουργήσαμε στο πλαίσιο του νόμου”

Σε συνέντευξή του, ο Αντρέι Κιριλένκο τόνισε πως η Ρώσικη Ομοσπονδία έπρεπε να αποδεχτεί τις προσταγές της FIBA, ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες στην Εθνική ομάδα.

Αρχικά, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε στο Match.Ru: «Σιτς 15 Απριλίου πήραμε ένα γράμμα από την FIBA, σχετικά με τον αποκλεισμό της Εθνικής Ομάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό προέκυψε από την ανακοίνωση της VTB League για τις ομάδες που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο Eurocup.

H Ρωσική Ομοσπονδία είναι μέλος της FIBA, και, συνεπώς, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Οπότε. υπακούσαμε στις εντολές και δεν μπορούμε να τις παραβιάσουμε. Η VTB League ακολουθούσε τις οδηγίες της FIBA, κάτι που άλλαξε στις 15 Απριλίου.

Τότε, το γράμμα που πήραμε είχε την μορφή τελεσιγράφου. Είχαμε, πρακτικά, δύο επιλογές. Είτε να υπακούσουμε στις προσταγές της FIBA, είτε η Ρωσία θα έμενε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Τόσο απλό.

Ο Κιριλένκο έκλεισε λέγοντας: «Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε. Αν δεν τους ακολουθούμε, ποιο το νόημα να τους αποδεχόμαστε; Αγαπάμε τους συλλόγους μας και θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε. Όλα πρέπει να γίνονται όμως με κανόνες. Δεν φερθήκαμε δειλά απέναντι στα κλαμπ. Λειτουργήσαμε απλά στο πλαίσιο του νόμου»

To Top