“Κιτρινίζει” η Μαδρίτη!

«Γερμανική εισβολή στην πρωτεύουσα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της μαδριλένικης εφημερίδα AS για την παρουσία 10.000 οπαδών της Ντόρμουντ στη Μαδρίτη για τον σημερινό αγώνα με την Ρεάλ (21:45) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.  Η απόβαση των Γερμανών προκαλεί πονοκέφαλο στην αστυνομία.

Υπολογίζεται πως στις κερκίδες του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα βρεθούν 8.000 οπαδοί της γερμανικής ομάδας. Οι 3.800 που πήραν τα εισιτήρια που διάθεση η γερμανική ομάδα (το 5% που δικαιούται κάθε φιλοξενούμενος) θα τοποθετηθούν στο τέταρτο επίπεδο του γηπέδου. Οι υπόλοιποι 4.200 τα προμηθεύτηκαν μέσω του διαδικτύου και θα είναι διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία του γηπέδου.

Οι 2.000 που δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήριο αναμένεται να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση σε μπαρ της Μαδρίτης. Οι ιδιοκτήτες των μπαρ και των καφέ της ισπανικής πρωτεύουσας τρίβουν τα χέρια τους καθώς οι φίλοι της Ντόρτμουντ θα αρχίσουν από νωρίς την κατανάλωση της μπύρας. Η μαζική παρουσία τους στους δρόμους της Μαδρίτης όμως έχει σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές της πόλης ειδικά μετά τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση της Μπορούσια με τη Σάλκε πριν από περίπου δυο βδομάδες. Περίπου 1.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός ώστε όλα να κυλήσουν όλα ομαλά και να αποφευχθούν επεισόδια.

 

To Top