Χωρίς κατηγορία

Κιτρινόμαυρη τρέλα και στη Νορβηγία (photos)!

Μπορεί ο Άρης να περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων χρόνων, αλλά δεν παύει να συγκινεί εντός κι εκτός συνόρων. Το σύνθημα “ο Άρης είναι παντού” σε πλήρη εφαρμογή. Μετά το Λονδίνο και την κιτρινόμαυρη παρουσία που παρουσίασαμε πριν λίγες μέρες, τον Αρειανό από το Οχάιο των ΗΠΑ που στέλνει το δικό του μήνυμα, μια ακόμη έντονη κιτρινόμαυρη παρουσία στη μακρινή Νορβηγία, τονώνει το αίσθημα περηφάνειας των κίτρινων.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν…
Η Lillestrøm Sportsklubb είναι ένας σύλλογος που εδρεύει στην ομώνυμη Νορβηγική πόλη ανατολικά της πρωτεύουσας Όσλο. Αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους για το ποδόσφαιρο της χώρας, καθώς είναι η ομάδα με τα περισσότερα έτη παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.Η Lillestrøm SK ιδρύθηκε στις 2 Απριλίου 1917. Έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατο το 1989, όπως και το 1986, 1977, 1976, και 1959. Άλλες 5 φορές έχει κατακτήσει το Νορβηγικό κύπελλο το 1985, 1981, 1978, 1977 και 2007.Τα χρώματά της είναι κίτρινο- μαύρο και ο κόσμος της έχει την «φλόγα»
των πιστών οπαδών, δύο παράγοντες που χαρακτηρίζουν τον Άρη.Με την βοήθεια του διαδικτύου, αλλά και με την συνδρομή Ελλήνων φίλων του Άρη που έχουν μεταναστεύσει στον ευρωπαϊκό βορρά λόγω κρίσης, οι οπαδοί της Lillestrøm SK έχουν εμπνευστεί από τον «θεό του πολέμου» και το Κλεάνθης Βικελίδης.Η Ελληνική παροικία της πόλης έχει φροντίσει να βρίσκονται λάβαρα του Άρη και ελληνικές σημαίες σε κάθε παιχνίδι στην ιστορική έδρα των Νορβηγών το Αrasen Stadion.

Ο Kanaris αποτελεί τον δυναμικότερο σύνδεσμο της ομάδας και τον δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας. Οι Νορβηγοί είναι κυριολεκτικά «τρελαμένοι» με τον Άρη και ετοιμάζουν εκδρομή στην χώρα μας προκειμένου να ζήσουν την ένταση του Κλεάνθης Βικελίδης.
Η φυσική και μόνο  παρουσία του Άρη και των οπαδών συνεχίζει να εμπνέει ανθρώπους από διαφορετικά μέρη, με διαφορετική ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα από την Ελληνική. Η μοναδικότητα αυτή συναρπάσει…
To Top