ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κι ακόμα δεν είναι έτοιμος! Το γραμμάτιο ξεπληρώθηκε και τα παπαγαλάκια ήδη σώπασαν…

Επιτέλους, επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη των Αρειανών! Και πως να μην γίνει αυτό, όταν μία… ανέτοιμη ακόμα ομάδα, στην πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος έκανε πλάκα στον αντίπαλό της, στέλνοντας το πρώτο ηχηρό μήνυμα, προ πάσα κατεύθυνση.

Τέσσερα χρόνια, τέσσερις μήνες και δύο εβδομάδες. Τόσο έλειψε ο Άρης. Φυσικά ο δυνατός Άρης “απουσίαζε” τα τελευταία έξι χρόνια, όμως απο χθες μπήκε ένα οριστικό τέλος. Η αντίστροφη μέτρηση της επιστροφής του… πραγματικού Άρη, σταμάτησε οριστικά χθες. Οι παίκτες του Πάκο Ερέρα, με την εμφάνισή τους και όχι τόσο τη νίκη απέναντι σε αυτό τον αντίπαλο, επιβεβαίωσαν πως ο σύλλογος είναι εδώ, όπως του αρμόζει, δυνατός κι αποφασισμένος να μπει και πάλι σε πρωταγωνιστικό δρόμο.

Χθες, στην Λαμία ο Άρης ταξίδεψε με 19 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι 12 είναι μεταγραφές καλοκαιριού! Άρα μία ομάδα που ακόμα δεν είναι έτοιμη. Και δεν θα μπορούσε να είναι σε μία πρεμιέρα πρωταθλήματος. Κι όμως, ξεδίπλωσε σε ένα βαρύ από την βροχή γήπεδο, ατομική ποιότητα, πάθος, αντοχή και τακτική προσήλωση.

Και προσθέστε σε αυτή την ομάδα, δύο ακόμα παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Τους Μανώλη Σιώπη και Νίκο Μαρτίνες. Τις μεταγραφές του Άρη! Και όχι τους… δανεικούς, όπως κάποια παπαγαλάκια στοχευμένα και ακολουθώντας μία συγκεκριμένη γραμμή έλεγαν μονίμως. Ήδη έγιναν, δεν χρειάζεται να περιμένω τις… κωλοτούμπες. Και ακόμα δεν είδατε τίποτα…

Δανείζομαι την ατάκα του Θοδωρή Καρυπίδη. “Σε αυτή τη ζωή πάντα συναντιόμαστε τουλάχιστον δύο φορές…”. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, απ΄όταν ο αντίπαλος αποδέχεται την συντριβή του, χαρακτηρίζοντας παντελώς δίκαιη τη νίκη σου. Και ειδικά από συγκεκριμένους αντιπάλους, είναι πραγματική ικανοποίηση. Από πέρσι κιόλας, ο Άρης ξεχρεώνει γραμμάτια, από το “μαύρο” πρόσφατο και μη παρελθόν του.Χθες τακτοποίησε ακόμα ένα. Ακολουθούν ακόμα αρκετά και κυρίως αυτά των… εξυγιαντών. Όσων των έστειλαν σε αυτή τη θέση, όσων δεν τον άφησαν να βρει μόνος λύση στα προβλήματά του και όσων του έβαλαν εμπόδια όλα αυτά τα χρόνια να επιστρέψει εκεί που ανήκει!

Τέλος, θα σταθώ στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ομάδα που σε τέτοιο γήπεδο, δεν σηκώνει την μπάλα στον αέρα και σκοράρει τρία γκολ, μην την φοβάσαι! Ο Πάκο Ερέρα, πέτυχε σε σύντομο χρονικό διάστημα, τρία άκρως σημαντικά πράγματα.

α) Η ομάδα του παίζει στρωτό ποδόσφαιρο, ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Είναι πλέον στο DNA όλων. Παλιών και νέων. Η μπάλα σηκώνεται μόνο σε στημένες φάσεις. Η οργάνωση του παιχνιδιού ξεκινά πάντα από την άμυνα και η μπάλα φτάνει στην αντίπαλη περιοχή δίχως καν να σηκωθεί.

β) Δημιούργησε ένα σύνολο, που παίζει από νωρίς σαν… ομάδα. Με σωστές αλληλοκαλύψεις και με βοήθειες. Συν του ότι δεν τολμά κανείς να πουλήσει τσαμπουκά σε παίκτη του Άρη, θα έχει να τα βάλει με άλλους 10 που στο δευτερόλεπτο, θα είναι τριγύρω του.

γ) Γνωρίζει πως να κάνει διαχείριση δυνάμεων και ήδη δείχνει πως από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Οι “κιτρινόμαυροι” όταν έπρεπε γκάζωναν και όταν έπρεπε έριχναν τον ρυθμό στο βαθμό που έπρεπε. Η κούρσα του Ματέο Γκαρσία πίσω στην άμυνα για να μαρκάρει στο 87΄τα λέει όλα.

Τα πρώτα μηνύματα, όχι μόνο είναι ενθαρρυντικά, αλλά και κάτι παραπάνω. Ο Άρης έκανε ένα βήμα αλλά του απομένουν ακόμα 29. Από σήμερα το μυαλό στην Λάρισα. Τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν σου χαρίζεται. Κι ας έχεις το ταλέντο. Μόνο με τη δουλειά πετυχαίνεις τους στόχους σου και ο Πάκο Ερέρα έδειξε με το… καλησπέρα να το γνωρίζει πολύ καλά.

Υ.Γ. Τελικά θα μας πουν ορισμένοι “φωστήρες” αν η ομάδα που είδαν χθες με τα “κιτρινόμαυρα” πρέπει να αγχώνεται που πέφτουν τρεις ομάδες και μία παίζει μπαράζ; Ή κατάπιαν τις γλώσσες τους από τον φόβο;

Υ.Γ.1. Μπορεί να άργησε λίγο η ΕΡΤ, αλλά τελικά έκανε το μεγαλύτερο deal. Θα δείχνει Άρη!

 

 

 

 

To Top