Κλάτενμπεργκ: «Για αυτό σταμάτησα τα video reports, ξεκάθαρο λάθος του διαιτητή στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ»

Στη μεγάλη του συνέντευξη στην εκπομπή Monday FC της NOVA και τον Ντέμη Νικολαΐδη ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναφέρθηκε πρώτη φορά στην απόφασή του να σταματήσει τα video reports, ενώ σχολίασε -για πρώτη φορά- και το περιβόητο πέναλτι, στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει τίποτα!

Συγκεκριμένα, για το χέρι του Βούρου, που δόθηκε πέναλτι από τον διαιτητή Φωτιά, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα και είναι ξεκάθαρο λάθος του διαιτητή! Όσο για τα video reports, είπε πως… αισθάνεται ότι έχασαν το νόημά τους!

Αναλυτικά:

Για τα reports και γιατί σταμάτησαν, και για το πότε το χέρι είναι πέναλτι:

Όταν έφερα το βίντεο ήταν μία ευκαιρία για διαφάνεια. Να δείξουμε την επικοινωνία και τα ηχητικά των διαιτητών. Να γίνουν πιο επαγγελματίες οι διαιτητές. Ήταν σημαντικό να αλλάξουμε το πρότζεκτ. Το εκπαιδευτικό κομμάτι τώρα δεν ήταν τόσο σημαντικό. Εάν οι ομάδες θέλουν να μου μιλήσουν για αποφάσεις μπορώ να τους μιλήσω. Τα εβδομαδιαία βίντεο νιώθω ότι έχασαν το νόημά τους. Τώρα θέλουμε να κάνουμε αυτό για τη Super League 2.

Το χέρι είναι από τις πιο υποκειμενικές αποφάσεις. Δεν χαροποιεί κανέναν η απόφαση. Ένα από τα κριτήρια είναι εάν μεγαλώνει το σώμα. Επίσης, άλλαξε ο κανονισμός στο χέρι. Εάν το χέρι είναι πάνω από το κεφάλι, είναι πέναλτι. Συνεπώς κοιτάς για διαφορετικά κριτήρια. Υπάρχει αυτό το υποκειμενικό στοιχείο. Εάν κόψω τη μπάλα και κάνω κίνηση με το χέρι είναι παράβαση. Ο VAR έχει όλες τις κινήσεις και μπορεί να πάρει αποφάσεις. Είχαμε περιπτώσεις που δεν θεωρώ ότι ήταν χέρι-παράβαση το τελευταίο διάστημα.

Για το χέρι του Κάργα με τον ΠΑΟΚ μετά από κοντρόλ με το πόδι, για τη φάση του Άρη με τον Ατρόμητο, αλλά και και το πέναλτι στον Βούρο στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ:

Το τρίτο βίντεο είναι λάθος (σ.σ. εννοεί λάθος απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ). Είπα στους διαιτητές ότι έκαναν λάθος. Αυτό ήταν λάθος. Ήταν ξεκάθαρο λάθος του διαιτητή και του το μεταφέραμε αυτό. Για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ήταν σωστή απόφαση (σ.σ. εννοεί τη φάση με το χέρι του Ζαμπά να μη δοθεί πέναλτι).

To Top