Κλήση της ΔΕΑΒ στον Παναθηναϊκό για το πανό και το κορεό κατά της Θεσσαλονίκης

Σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ κλήθηκε ο Παναθηναϊκός για το κορέο των οπαδών του, αλλά και το πανό με υβριστικό περιεχόμενο για τη Θεσσαλονίκη, που σηκώθηκαν αμφότερα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Το κορεό απεικόνιζε τον Λευκό Πύργο στις φλόγες και στο κάτω μέρος του, είχε αναρτημένο ένα πανό με υβριστικό περιεχόμενο για την πόλη.

Αμφότερα, λοιπόν, καταγράφηκαν από τον παρατηρητή της αναμέτρησης και η έκθεση του στάλθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, η οποία κάλεσε την «πράσινη» ΠΑΕ σε απολογία την άλλη Δευτέρα, 8 Απριλίου.

Η κλήση αναφέρει: «Β) Καλείται σε ακρόαση, τη Δευτέρα 08/04/2024 και ώρα 11:30, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της στη θύρα 13-14 κατά τον αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ, πανό με υβριστικό περιεχόμενο για τη συμπρωτεύουσα, και επιγραφής – κορεό με χρωματιστά χαρτόνια που εμφάνιζε το σύμβολο/τοπόσημο της πόλης της Θεσσαλονίκης (Λευκό Πύργο) τυλιγμένο στις φλόγες. Εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 9 και 14 του ν. 5085/2024».

Να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να τιμωρηθεί από τη ΔΕΑΒ με χρηματική ποινή και όχι με κεκλεισμένων των θυρών, αφού δεν προβλέπεται από τον νόμο.

Το σχετικό εδάφιο, με το οποίο η ΔΕΑΒ θα επιβάλλει τιμωρία στον Παναθηναϊκό, αναφέρει: «6Α. Απαγορεύεται η ανάρτηση στην αθλητική εγκατάσταση πανό ή άλλων επιγραφών πολιτικού, θρησκευτικού ή ιδεολογικού χαρακτήρα, με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό ή σεξιστικό.

Σε περίπτωση παραβίασης του πρώτου εδαφίου, η οποία διαπιστώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή, επιβάλλεται από τη Δ.Ε.Α.Β. πρόστιμο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) για κάθε πανό στο αθλητικό σωματείο, ή στο Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.), ή στην Ανώνυμη Αθλητική Εταιρία (Α.Α.Ε.), της οποίας οι φίλαθλοι ανάρτησαν το πανό».

To Top