Κλείνει στην Όνσε Κάλδας ο… αναμορφωτής Όγιος

Η κολομβιανή Όνσε Κάλδας θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, την επόμενη ομάδα του Γκιγέρμο Όγιος, ο οποίος ετοιμάζεται για άλλη μια καινούργια εμπειρία στην προπονητική καριέρα του.

Ο Αργεντινός πρώην τεχνικός του Άρη απολύθηκε τον περασμένο μήνα από τη βολιβιανή Μπολίβαρ, εξαιτίας της συντριβής 8-0 από την Σάντος για το Κόπα Λιμπερταδόρες, ωστόσο η πορεία της ομάδας του μέχρι τους «16» της διοργάνωσης δεν πέρασε απαρατήρητη.

Έτσι, προορίζεται για το ρόλο του… αναμορφωτή της Όνσε Κάλδας, μιας ομάδας που τερμάτισε 17η και προτελευταία στο πρόσφατο πρωτάθλημα Απερτούρα της Κολομβίας, ενάμιση χρόνο μετά την κατάκτηση του τελευταίου της τίτλου.

«Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να κάνει επίσημη πρόταση στον Όγιος, έναν προπονητή που γαλουχήθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, έκανε καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πρόσφατα πραγματοποίησε σπουδαία πορεία με την Μπολίβαρ στο Κόπα Λιμπερταδόρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κολομβιανή εφημερίδα «El Tiempo».

Ο σύλλογος που εδρεύει στην πόλη Μανισάλες είχε προκαλέσει αίσθηση το 2004, όταν είχε κερδίσει το Κόπα Λιμπερταδόρες κάνοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού. Από εκείνη την ομάδα, μάλιστα, παραμένει σήμερα στο ρόστερ τερματοφύλακας Χουάν Κάρλος Ενάο, έχοντας πλέον πατήσει τα 41 του χρόνια.

To Top