Κλείνει τα… κινητά στους παίκτες του ο Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές παγκοσμίως. Παράλληλα, είναι και από τους πλέον έμπειρους και έχει καταλήξει στο τι λειτουργεί και τι όχι στις ομάδες και στις προπονήσεις. Ένα από αυτά που δεν λειτουργούν όπως είπε σε σεμινάριο προπονητικής, είναι τα κινητά τηλέφωνα την ώρα που η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη.

“Δεν έχω ποτέ το τηλέφωνό μου μαζί σε προπόνηση, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό και ζητώ από τους παίκτες μου να κάνουν το ίδιο. Η συγκέντρωση είναι απαραίτητη. Όταν μπουν στο λεωφορείο πηγαίνοντας στο γήπεδο και τους βλέπω όλη την ώρα πάνω στα κινητά τους, ξέρω τι προπόνηση θα έχω. Συνέβη μέρα αγώνα, στην πρωινή προπόνηση στα σουτ και παίκτης τραυματίστηκε. Απουσίαζε δύο μήνες. Είχε έρθει στην προπόνηση χωρίς να είναι συγκεντρωμένος”.

Ο Ομπράντοβιτς πρόσθεσε πως οι μεγάλοι παίκτες καταλαβαίνουν γρήγορα τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν: “Κάποιοι είτε το πεις μία φορά κάτι, είτε 1000 δεν πρόκειται να καταλάβουν. Οι πραγματικά σπουδαίοι παίκτες καταλαβαίνουν γρήγορα γιατί έχουν συγκέντρωση. Ειδικά για τους νεότερους, υπάρχουν άλλα πράγματα στη ζωή, βιβλία, κολέγιο, κάτι άλλο. Κάποιοι μπορεί να νευρίασαν και να νευριάζουν μαζί μου, κάποιο ήταν ευγνώμονες… Συμβαίνουν αυτά. Η συγκέντρωση όμως είναι κάτι στο οποίο επιμένω και θα επιμένω”.

Μιλώντας για πιο… μπασκετικά θέματα τόνισε πως στην Φενέρμπατχσε είχε 120 επιλογές στην επίθεση, ενώ στην Παρτιζάν φέτος έχει 15: “Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση σ’ αυτό το κομμάτι. Για σχεδόν δύο ώρες δούλευα με πέντε παίκτες εναντίον κανενός! Είναι ένα σημείο που θέλει προσοχή. Κάποιοι παίκτες δεν μπορούν να καταλάβουν τα πιο απλά πράγματα, κάτι το οποίο μπορεί να εκνευρίσει αυτούς που καταλαβαίνουν. Είναι πράγματα που πρέπει να τα διαχειρίζεσαι”.

To Top