Κλείνουν ξανά όλα τα γήπεδα στην Γερμανία

Κεκλεισμένων των θυρών όλες οι αναμετρήσεις στην Γερμανία αρχής γενομένης της 28ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης.

Η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε όλα την χώρα, εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης της παραλλαγής όμικρον, υποχρέωσε την γερμανική κυβέρνηση να κλείσει ξανά όλα τα γερμανικά γήπεδα. Από την 28η Δεκεμβρίου όλες οι αναμετρήσεις όλων των αθλημάτων θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία οπαδών, χωρίς να προβλέπεται κάποια ημερομηνία για την άρση του μέτρου και την επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες.

Ο δεύτερος γύρος της Bundesliga ξεκινάει στις 7 Ιανουαρίου με την αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με την Γκλάντμπαχ, ενώ η δεύτερη και η τρίτη κατηγορία εκκινούν ξανά μία εβδομάδα αργότερα (14/1).

Το μέτρο επηρεάζει συνολικά ολόκληρο τον γερμανικό αθλητισμό, αφού χωρίς θεατές θα διεξαχθούν όλες οι αναμετρήσεις των πρωταθλημάτων μπάσκετ και χόκεϊ, ενώ λιγότερη θα είναι η επιβάρυνση για το πρωτάθλημα χάντμπολ που έχει διακοπεί μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, εξαιτίας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τεράστια είναι η οικονομική ζημιά για κάθε γερμανικό σύλλογο (για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν), αφού οι απώλειες από τα εισιτήρια και τις εμπορικές χρήσεις είναι πολύ σημαντικές: «Υπολογίζουμε ότι για την Κολωνία τα διαφυγόντα έσοδα από κάθε εντός έδρας παιχνίδι είναι 1,8 εκατομμύριο ευρώ», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου Αλεξάντερ Βέρλε, ο οποίος όμως πρόσθεσε: «η σταθερότητα του συστήματος υγείας της χώρας είναι πάνω από όλα».

To Top