Κλειδαράς: “Το φιλικό για τον Άλκη γίνεται για να τον τιμήσουμε, αλλά και για να λέμε ελεύθερα τι ομάδα είμαστε”

Το μήνυμα της επόμενης μέρας στέλνει μέσω του PRESSARIS ο Κώστας Κλειδαράς. Ο εμπνευστής του σημερινού φιλικού (18:00, γήπεδο Πρασίνου Λόφου) μεταξύ των Παλαιμάχων του Άρη με αυτούς του Ηρακλείου Αττικής το οποίο πραγματοποιείται στη μνήμη του Άλκη Καμπανού και γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό έχει ως στόχο να τονίσει σε όλους πως πρέπει ελεύθερα να εκφράζουμε τα πιστεύω μας.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μας μίλησε λίγες ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα λέγοντας τα εξής:

Πώς προέκυψε η πρωτοβουλία να γίνει φιλικό κατά της βίας στη μνήμη του Άλκη Καμπανού;

“Η είδηση του θανάτου του Άλκη Καμπανού, ενός παιδιού που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ που άγγιξε την καρδιά. Ένα παιδί δολοφονήθηκε γιατί είπε πως είναι Άρης. Τότε είπα μέσα μου ότι κάτι πρέπει να γίνει. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Κι έτσι οραματίστηκα αυτό το παιχνίδι”.

Πόσο εύκολο ήταν να πειστούν οι παλαίμαχοι του Άρη να έρθουν να αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι;

“Δεν ήταν καθόλου εύκολο αλλά όταν είναι κάτι για καλό σκοπό, επιμένεις και τα καταφέρνεις. Έτσι τα κατάφερα κι εγώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους Παλαίμαχους του Άρη που δέχθηκαν αυτή την πρόσκληση και μας κάνουν την τιμή να έρθουν να παίξουν για καλό σκοπό”.

Ποιοι θα είναι καλεσμένοι στο μεγάλο αυτό παιχνίδι;

“Σε αυτό το τόσο σπουδαίο παιχνίδι το παρών θα δώσει ο υπουργός κος Θεοδωρικάκος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κος Κουρμπέλης, ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδος, ο κος Μποροβήλος και άλλα σπουδαία ονόματα. Θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε ένα γεμάτο γήπεδο”.

Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιου είδους δράσεις φιλανθρωπικού σκοπού;

“Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν αλλά όχι ακατόρθωτο. Ας αφήσουμε τα πάντα ανοιχτά όχι όμως στην τύχη τους. Ποτέ δεν ξέρεις…”

Τέλος τι μήνυμα θέλετε να περάσετε με τη διοργάνωση ενός τέτοιου αγώνα;

“Το μήνυμα που θέλω να περάσω στον κόσμο είναι απλό: Να μπορούμε όλοι ελεύθερα να λέμε τι ομάδα είμαστε χωρίς φόβο. Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε μια εποχή που φοβόμαστε να πούμε τι ομάδα είμαστε. Να φορέσουμε το κασκόλ ή την μπλούζα της αγαπημένης μας ομάδας και να πάμε στο γήπεδο. Υπάρχει φόβος. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας θα πρέπει να λέει και να εκφράζει τα θέλω και τα πιστεύω του ελεύθερα”.

To Top