«Κλειδώνει» με αλλαγές το σχέδιο εξυγίανσης! Ποιος είναι ο μεσολαβητής που θα υπογράψει τις συμφωνίες…

Το άρθρο 99 «καίει» και είναι θέμα μείζονος σημασίας για τον Άρη. Για περισσότερες από τρεις ώρες οι νομικοί της ΠΑΕ Άρης και ο δικηγόρος που όρισε το δικαστήριο σε ρόλο μεσολαβητή για το άνοιγμα της διαδικασίας υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99, συζήτησαν και κατέληξαν στο πλαίσιο μέσω του οποίου θα επιδιώξει η εταιρία να επιτύχει διακανονισμούς με τους πιστωτές της!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Αθλητικά Νέα των συντακτών», αλλάζουν μερικά σημεία στο σχέδιο εξυγίανσης της ΠΑΕ, μετά από τη συνάντηση των Αργύρη Αργυριάδη, Σπύρο Χριστοφορίδη, Στάθη Τσομίδη και Χρήστου Γρόλλιου με τον Λουδοβίκο Σιλάβο, τον άνθρωπο που θα υπογράψει τις συμφωνίες και θα επικυρώσει την εξυγίανση του Άρη, μετά τον ορισμό του από το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα:

Το χρέος στο δημόσιο

«Αναλύοντας τα νούμερα, βάσει των ποσών που οφείλονται και του πλήθους των πιστωτών της ΠΑΕ, Άρης και μεσολαβητής (πραγματογνώμονας όπως ορίζεται στην απόφαση) φαίνεται να κατέληξαν στο πλαίσιο που θα πρέπει να «κλειδώσουν» οι συμφωνίες της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Άρης θα προτείνει στο Δημόσιο «κούρεμα» της τάξης του 30% επί του συνόλου της οφειλής του, το οποίο για να καλυφθεί αρκεί σύμφωνα με υπολογισμούς η διαγραφή των προσαυξήσεων και των προστίμων που έχουν επιβληθεί στην ΠΑΕ. Το πόσο που θα απομείνει θα προταθεί να αποπληρωθεί σε 90 δόσεις.

Το χρέος στους παίκτες

Σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές, οι τελευταίοι υπολογισμοί δείχνουν ότι θα πρέπει ο Άρης να προτείνει μεγαλύτερο ποσοστό κουρέματος από αυτό που αρχικά εκτιμούσαν. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστεί να ξεπεράσει σε κάποιες περιπτώσεις και το 50% (από 40% που θεωρούνταν ότι εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της εταιρίας), ενώ θα προταθεί οι δόσεις να φτάσουν τις 60, αντί των 45 που προβλέπει το «μνημόνιο» της ΕΠΟ. Η διαπραγμάτευση με τους ποδοσφαιριστές-πιστωτές θα γίνει μεμονωμένα, με ξεχωριστή πρόταση για τον καθένα και θα είναι συνάρτηση του ύψους της οφειλής».

Αίτηση στη ΦΑΕ για τα χρέη

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ, η εφημερίδα αναφέρει ότι:

«Ο Λουδοβίκος Σιλάβος έχει υποβάλλει αίτηση στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να λάβει την καρτέλα της ΠΑΕ Άρης και να διαπιστώσει το σύνολο των οφειλών της προς το Δημόσιο, μέχρι και την 17 Μαΐου, μέρα κατά την οποία άνοιξε η διαδικασία από το δικαστήριο, καθώς και το ποσό που χρωστά η εταιρία σε ΦΠΑ. Με την ταυτοποίηση των οφειλών, θα κατατεθεί από τον μεσολαβητή και η πρόταση διακανονισμού του Άρη προς το Δημόσιο».

To Top