Κληρώνει το Ευρωμπάσκετ 2015 (video)

Disneyland θα φιλοξενήσει ένα διαφορετικό event τη Δευτέρα (8/12): την κλήρωση του Eurobasket 2015. Του πρώτου (και ενδεχομένως του τελευταίου) που θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες.

Η FIBA Europe θυμίζει πως μετά την ανάγκη που προέκυψε για να δοθεί αλλού το τουρνουά (δεδομένων όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία), για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες: την Κροατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Λετονία. Κάθε χώρα διάλεξε και έναν συνεργάτη -προκειμένου να δοθεί μια ώθηση στις πωλήσεις των εισιτηρίων.

Οι Κροάτες τους Σλοβένους, οι Γάλλοι τους Φινλανδούς, οι Γερμανοί τους Τούρκους και οι Λετονοί τους Εσθονούς. Οι διοργανωτές και οι συνεργάτες θα είναι στον ίδιο όμιλο. Και οι οκτώ αυτές οι ομάδες θα τοποθετηθούν κανονικά στις… γυάλες της κλήρωσης. Οι διοργανωτές θα “βγουν” πρώτοι για να μπουν (με τη σειρά που θα προκύψουν) στον Α, τον Β, τον Γ και τον Δ όμιλο. Θα ακολουθήσει η κλήρωση των υπολοίπων, βάσει των γκρουπ δυναμικότητας. Όταν ωστόσο, προκύψει συνεργάτης θα τοποθετείται στο γκρουπ που ανήκει -βάσει των συνεργασιών. Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 11/9 και η τελική φάση στη γαλλική πόλη Λιλ (όπου για πρώτη φορά ποδοσφαιρικό γήπεδο θα… εξελιχθεί σε γήπεδο μπάσκετ) από τις 12 έως τις 20 του ίδιου μήνα.

Δείτε το σχετικό video με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί:

To Top