“Κλοπή” νίκης, κόπων και ιδρώτα από τον Γκόντα!

Η σφαγή του Άρη από τον Σπύρο Γκόντα στον χθεσινό αγώνα στη Δράμα δεν συνιστά μόνο αλλοίωση αποτελέσματος και παγκόσμια πρωτοτυπία σφυρίγματος που καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Αποτελεί και «κλοπή»  της νίκης αλλά των κόπων των παικτών.

Ο Αθηναίος διαιτητής «έκλεψε» τον ιδρώτα τον παικτών της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου που κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια κι έδειξαν χαρακτήρα όταν οι γηπεδούχοι είχαν μια διαφορά επτά πόντων με λιγότερο από ένα λεπτό για το τέλος του αγώνα. Κι αντί να μιλάμε για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ που έδειξε ορισμένες πτυχές του τεράστιου ταλέντου του, τον Αντώνη Ασημακόπουλο, τον Σωτήρη Καραποστόλου και τους υπόλοιπους ασχολούμαστε με την απόφαση ενός διαιτητή που θέλησε να γίνει πρωταγωνιστής και στρέψει πάνω του τα βλέμματα με την κάκιστη και λανθασμένη εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου.

Κι εδώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως δεν φταίει μόνο ο Γκόντας. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι άλλοι δυο διαιτητές (σ.σ. Ταβουλαρέας και Τσώνος), οι οποίοι «έκλεισαν» τα μάτια τους στο «ξέσπασμα» του Μισέλ. Χρειάστηκε να επιστρατευτεί ο… μισός ΚΑΟΔ για να τον συγκρατήσει, να τον ηρεμήσει και να τον οδηγήσει στα αποδυτήρια προκειμένου να μην επιτεθεί στον Πάσαλιτς. Αν αυτή η συμπεριφορά δεν επισύρει τεχνική ποινή τότε θα πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί και να κάνει ο καθένας ό,τι του καπνίσει!

Με όλα αυτά λοιπόν πέρασε στα ψιλά η βελτίωση που δείχνει η ομάδα. Η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις έχει αρχίσει να φαίνεται όμως ο στόχος παραμένει να αποκτήσει η ομάδα αγωνιστική ταυτότητα κι αυτό θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο για να επιτευχθεί. Ο Άρης θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει και τις νίκες που πρέπει για να βάλει στο σακούλι του βαθμούς και να «χτίσει» ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η αρχή του 2013 περιλαμβάνει τρεις «τελικούς» (σ.σ. με Περιστέρι και Κολοσσό εντός και ενδιάμεσα Καβάλα εκτός) όπου ο απολογισμός θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δυο νίκες.

ΥΓ1: Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά το τέλος του αγώνα. Φαινόταν από την έκφραση του προσώπου του. Μπορεί οι σφυγμοί του να χτύπησαν κόκκινο στη φάση που έκανε το 81-80 υπέρ του Άρη, 2,2” πριν τη λήξη αλλά η αντίδραση του δεν δικαιολογείται. Ακόμη κι αν ήθελε να «πειράξει» τον φίλο του, Έντιν Μπάβτσιτς αυτός δεν ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος. Έκανε λάθος και θα πρέπει να το κατάλαβε και ο ίδιος. Η διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά ώστε να διαγράψει από τη μνήμη του ό,τι έγινε στο χθεσινό παιχνίδι.

ΥΓ2: Πραγματικός αρχηγός ο Αντώνης Ασημακόπουλος. Στην ανάπαυλα ανάμεσα στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο πήρε τον λόγο πριν ξεκινήσει να δίνει τις οδηγίες του ο Βαγγέλης Αγγέλου και ζήτησε από όλους τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κερδίσουν τον ΚΑΟΔ. Και η αλήθεια είναι ότι ενέπνευσε τους συμπαίκτες του. Αυτό έδειξε η συνέχεια. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Γκόντα! Τον διαιτητή που κάποιοι υψηλά ιστάμενοι στον χώρο της διαιτησίας επιμένουν να προωθούν παρότι έχει κάνει σωρεία λαθών σε παιχνίδια που διευθύνει και έχει απασχολήσει αρκετές φορές τους αρμόδιους με τις κακές διαιτησίες του.

To Top