Κλοπ: “Δεν περίμενα τη φετινή πορεία, πέρυσι ήλπιζα να αποφύγουμε το Conference League”

Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε με καμάρι για τη φετινή δυνατή σεζόν της Λίβερπουλ η οποία διεκδικεί τέσσερα τρόπαια, τονίζοντας πως πέρυσι υπήρχαν στιγμές που πίστεψε πως οι ρεντς δεν θα κατάφερναν καν να εξασφαλίσουν είσοδο στο Champions League.

Η Λίβερπουλ κερδίζει το ένα ντέρμπι μετά το άλλο (απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά του FA Cup και θριάμβευσε κατόπιν επί της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα) και πλέον το επόμενο μεγάλο ματς που την περιμένει, στο δρόμο προς το απίστευτο κουαντράπλ που διεκδικεί, είναι το τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον για την 34η αγωνιστική της Premier League (24/2, 18:30, COSMOTE SPORT 1 HD).

To μεσημέρι της Παρασκευής ο Γιούργκεν Κλοπ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τα ζαχαρωτά και τόνισε πως ενώ περίμενε τη βελτίωση που θα είχε η ομάδα του σε σύγκριση με πέρυσι, δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα βρισκόταν να κυνηγάει τόσους πολλούς στόχους λίγο πριν το φινάλε της σεζόν.

“Αυτό που έκαναν πέρυσι τα παιδιά ήταν κάτι το ξεχωριστό αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση. Ήταν τεράστια υπόθεση η πρόκριση στο Champions League. Υπήρχαν στιγμές που πίστεψα πως δεν θα το καταφέρναμε. Ήλπιζα να αποφύγουμε το Europa Conference League.

Τα παιδιά έκαναν τη μία νίκη μετά την άλλη και ύστερα ήρθε και η νίκη επί της Γουέστ Μπρομ με το γκολ του Άλισον. Λάτρεψα κάθε στιγμή από όλο αυτό. Ήξερα τότε πως γινόμασταν πιο δυνατοί όταν θα επέστρεφαν οι τραυματίες και με την προσθήκη του Κονατέ”, τόνισε ο Γερμανός προπονητής, για να προσθέσει αναφορικά με το ντέρμπι της πόλης κόντρα στην Έβερτον:

“Το παιχνίδι με την Έβερτον είναι μεγάλο από ιστορική άποψη και δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε για άλλα ματς. Είναι πάντα έντονο αυτό το ματς και είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Φυσικά και θα μου λείψει αυτό το παιχνίδι αν υποβιβαστεί η Έβερτον.

Έχουμε συνηθίσει με δύο ομάδες της πόλης στην Premier League. Συνήθως πριν από ένα ντέρμπι με την Έβερτον υπάρχει κουβέντα όλη την εβδομάδα για αυτό, οπότε είναι σημαντικό.

Είναι σπουδαίο που έχουμε κατακτήσει ένα τρόπαιο, αλλά ανυπομονούμε να πετύχουμε σε όλους τους στόχους που έχουμε μπροστά μας. Μας αρέσει αυτή η κατάσταση, δεν την σχεδιάσαμε και δεν έχουμε πετύχει ακόμα κάτι.

Δεν περίμενα να έχουμε πάρει το League Cup, να είμαστε στον τελικό του FA Cup, να είμαστε έναν πόντο πίσω από την κορυφή στην Premier League και να είμαστε στα ημιτελικά του Champions League, ήξερα πάντως πως θα ήμασταν καλύτεροι φέτος”.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνέντευξη Τύπου ο Κλοπ δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για ποδοσφαιριστές του, με την απάντησή του ωστόσο για τον Τιάγκο να ξεχωρίζει: “Υπήρχε κόσμος που είχε ερωτηματικά για το αν ο Τιάγκο θα ταίριαζε στο παιχνίδι μας; Δόξα τον Θεό που αυτοί οι άνθρωποι δεν παίρνουν τις αποφάσεις.

Τον υπογράψαμε επειδή ξέραμε πως θα μας βοηθούσε. Το μοναδικό του πρόβλημα πέρυσι ήταν πως τραυματίστηκε”.

To Top