Κλοπ: “Δεν περιμένω να είμαι τέλειος”

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποκάλυψε τη στάση ζωής και αναφέρθηκε στην πορεία του στην προπονητική, η οποία όπως τόνισε τον βοήθησε ώστε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Stoiximan.gr: Όπου κι αν είσαι, είναι και το Casino σου με 24/7 Live Blackjack & Roulette με Έλληνες dealers

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποκάλυψε τη στάση ζωής και αναφέρθηκε στην πορεία του στην προπονητική, η οποία όπως τόνισε τον βοήθησε ώστε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε πως δεν έχει την απαίτηση από τον εαυτό του να είναι τέλειος, ενώ ξεκαθάρισε πως αν είχε ξεκινήσει την καριέρα του στους πάγκους από τη Λίβερπουλ, δε θα μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση.

Αρχικά, ο Κλοπ δήλωσε: “Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την αυτοπεποίθηση. Απλά δεν το σκεφτόμουν. Απλά δεν περίμενα ότι τα πάντα θα λειτουργούσαν τέλεια. Αν γίνονταν σωστά, τότε θα ήταν τέλειο. Αν όχι, τότε αλλάζεις κατεύθυνση, χρησιμοποιείς διαφορετικό τρόπο ή το ξεχνάς τελείως… Δεν περιμένω να είμαι τέλειος. Δεν έχω τέτοια απαίτηση. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι καλά. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την αυτοπεποίθηση. Απλά δεν το σκεφτόμουν. Απλά δεν περίμενα ότι τα πάντα θα λειτουργούσαν τέλεια. Αν γίνονταν σωστά, τότε θα ήταν τέλειο. Αν όχι, τότε αλλάζεις κατεύθυνση, χρησιμοποιείς διαφορετικό τρόπο ή το ξεχνάς τελείως… Δεν περιμένω να είμαι τέλειος. Δεν έχω τέτοια απαίτηση. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι καλά”.

Στη συνέχεια, ο Γερμανός τεχνικός συμπλήρωσε: “Στην καριέρα μου δε σκέφτηκα ούτε για μια ημέρα ότι μπορεί κάποια στιγμή να βρισκόμουν στη Λίβερπουλ. Δεν είχα ιδέα τι θα μου ξημερώσει. Προσπαθούσα μονάχα να περνούν οι μέρες, να βελτιώνομαι, να βελτιώνω και την ομάδα μου. Έτσι, όταν έφτασα στη Λίβερπουλ ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω τη διαφορετική κατάσταση. Και σε όλη μου τη ζωή δεν είχα ιδέα ότι προετοιμαζόμουν γι’ αυτή τη μεγάλη δουλειά. Δεν είχα ιδέα τι ερχόταν, απλά έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω στο 100%. Οφείλεις να σεβαστείς το γεγονός πως μπορεί να αποτύχεις. Δε σημαίνει ότι είσαι κακός άνθρωπος, ανόητος, ότι είσαι χαζός ή οτιδήποτε… Υπάρχουν διαφορετικοί παράγοντες που μπορούν να μη βοηθήσουν σε μια κατάσταση ώστε να λειτουργήσει όπως το θες. Πρέπει να ρυθμίσεις την προσπάθεια που κάνεις ή τις επιλογές που κάνεις. Και μετά ξαναρχίζεις”.

Τέλος, ο Κλοπ υπογράμμισε: “Εγώ έτσι το κάνω στο ποδόσφαιρο. Το κυριότερο πράγμα που μαθαίνεις στο ποδόσφαιρο, είναι να διαχειρίζεσαι την αποτυχία. Δεν μπορείς να παίξεις το τέλειο παιχνίδι. Δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό. Πολλά άλλα πράγματα επηρεάζουν το παιχνίδι, όπως οι καιρικές συνθήκες, ο αέρας όσο και αν αυτό δεν αρέσει στον κόσμο αλλά επηρεάζει την πορεία της μπάλας. Υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο κεφάλι σου, όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις, με τα πόδια σου. Οπότε πρέπει να υπολογίσεις αρκετά πράγματα. Για όλα αυτά διαχειρίζεσαι και αντιμετωπίζεις την αποτυχία και διατηρείς την αυτοπεποίθησή σου. Εγώ αυτό το έμαθα από νωρίς”.

To Top