Κλοπ: “Η… απληστία” του Σαλάχ”

Η «απληστία» του στράικερ της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ για τα γκολ βοήθησε τον σύλλογο στο να φτάσει μία ανάσα από την είσοδό του στην τετράδα της Premier League, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός των «κόκκινων» Γιούργκεν Κλοπ.

Η Λίβερπουλ, η οποία κατέκτησε τον τίτλο την περασμένη σεζόν, ήταν 8η τον Μάρτιο με τον στόχο της εξόδου στο Champions League να μοιάζει ανέφικτος, ωστόσο, ένα σερί εννέα αήττητων αγώνων την οδήγησε στην 4η θέση, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της περιόδου.

Ο Σαλάχ είχε ρόλο-κλειδί στην αλλαγή του σκηνικού για την ομάδα του Κλοπ, σημειώνοντας 22 γκολ, όσα και ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ, με τους δύο να «μάχονται» για το «Χρυσό Παπούτσι», που απονέμεται στον κορυφαίο σκόρερ της Premier League.

«Είναι εύκολο να δούμε πού θα βρισκόμασταν χωρίς τα γκολ του Mo. Αλλά αυτό ισχύει και για τις άλλες ομάδες, χωρίς τα τέρματα των κορυφαίων τους σκόρερ», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ στους δημοσιογράφους πριν από το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής (23/05, 18:00) εναντίον της Κρίσταλ Πάλας.

«Η ομάδα τον βοηθάει πολύ, αλλά και Μο έχει τεράστια συνεισφορά. Είναι η επιθυμία του, είναι ο επαγγελματισμός του, είναι και η “απληστία” του που μας βοηθάει εντελώς», πρόσθεσε ο Γερμανός προπονητής.

Ο διεθνής Αιγύπτιος άσος είναι ο μοναδικός παίκτης της Λίβερπουλ που έχει επιτύχει διψήφιο γκολ στην τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα, με τους Ρομπέρτο Φιρμίνο, Σαντιό Μανέλ και Ντιέγκο Ζότα να έχουν σημειώνει από 9 ο καθένας.

«Είναι μια πραγματικά σπουδαία χρονιά γι΄ αυτόν, διότι για έναν επιθετικό, σε μια ομάδα που δεν βρίσκεται συνεχώς στην κορυφή, να πετυχαίνει αυτό τον αριθμό τερμάτων είναι απολύτως εξαιρετικό. Αυτό τον κάνει πραγματικά ξεχωριστό» υποστήριξε ακόμη ο Κλοπ.

Η Τσέλσι (67 βαθμοί), η Λίβερπουλ και η Λέστερ (από 66) δίνουν τη μάχη για τα δύο «εισιτήρια» που έχουν απομείνει για το Champions League της νέας περιόδου, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής (38η) που θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα (23/05, 18:00). Η Λίβερπουλ, να σημειωθεί, ότι έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία έναντι της Λέστερ, οπότε εάν επικρατήσει της Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ» δεν θα έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα στο «Κινγκ Πάουερ», ανάμεσα στις «Αλεπούδες» και στην Τότεναμ.

To Top