Κλοπ: «Θα μισούσα τον εαυτό μου αν τα είχα κάνει»

Ο Γιούργκεν Κλοπ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Μάντσεστερ Σίτι για ξενοφοβικά σχόλια πριν από το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τη Λίβερπουλ.

«Υπάρχουν τρεις ομάδες στον κόσμο που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν οικονομικά» είχε πει στη συνέντευξη Τύπου ο Κλοπ αναφερόμενος στις Σίτι, Παρί και Νιουκάστλ, που ανήκουν σε κράτη του Κόλπου.

Σύμφωνα με τη Μάντσεστερ Σίτι οι δηλώσεις αυτές είναι «οριακά ξενοφοβικές» που… έριξαν λάδι στη φωτιά πριν από το παιχνίδι.

«Γνωρίζω τον εαυτό μου. Και δεν μπορείς να χτυπήσεις με κάτι που απέχει μίλια από την προσωπικότητά μου. Αν ήμουν ξενοφοβικός, θα το μισούσα. Θα μισούσα τον εαυτό μου που ήμουν έτσι. Μερικές φορές λες πράγματα και σκέφτεσαι: “Θεέ μου! Μπορεί να ερμηνευτεί έτσι!”. Αλλά αυτή δεν είναι μια από αυτές τις φορές. Σε καμία περίπτωση.

Ξέρω τι σκέφτηκα όταν το είπα. Αν κάποιος το παρεξηγήσει αυτό ή θέλει να το παρεξηγήσει, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. Πρέπει να προσέχω; Ξέρω εδώ και χρόνια ότι δεν είμαι πάντα προσεκτικός. Θα προσπαθήσω να το κάνω στο μέλλον.

Συνήθως δεν είναι ποτέ ο στόχος μου να κατηγορήσω κανέναν. Απλώς μιλάω για πράγματα που πιστεύω ότι δεν είναι τόσο σημαντικά στη ζωή, στην πραγματικότητα. Λέω ό,τι ξέρω για αυτό, πώς το κρίνω ή πώς το βλέπω» είναι η απάντηση του προπονητή των «κόκκινων».

To Top