Κλοπ: Και να μην έπαιξαν, δικαιούνται μετάλλιο

Ο προπονητής των πρωταθλητών Αγγλίας, Γιούργκεν Κλοπ, ισχυρίζεται πως όλη η ομάδα οφείλει να πάρει το μετάλλιο του πρωταθλητή και μοιραστεί την επιτυχία.

Η Λίβερπουλ ζει ιστορικές στιγμές καθώς μετά από 30 χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο Γερμανός μάνατζερ τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε πως κανένας δεν πρέπει να λείψει από την απονομή και όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να περάσουν μετάλλια στον λαιμό τους. Ο κανονισμός λέει, πως η ομάδα θα παραλάβει 40 μετάλλια και όποιος ποδοσφαιριστής έχει εμφανιστεί σε 5 ή περισσότερα παιχνίδια έχει δικαίωμα να παραλάβει μετάλλιο.

Σε αυτή τη λίστα υπάρχουν 21 ποδοσφαιριστές, με τους νεαρούς Χάρβεϊ Έλιοτ, Κέρτις Τζόουνς και Νίκο Γουίλιαμς, με μόλις 2 συμμετοχές να περιμένουν…Ο σύλλογος αποφασίζει ποιος θα παραλάβει τα υπόλοιπα μετάλλια, με τον Κλοπ να επιθυμεί να πάρουν όλοι, όπως ο 4ος τερματοφύλακας, Άντι Λόνεργκαν, που κάθισε στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί, σε ένα ματς για το UEFA Super Cup, σε ένα για το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων,  στο Λιγκ Καπ και σε ένα ματς πρωταθλήματος.

”Αν ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει την σημασία της κατάκτησης του πρωταθλήματος από μια ομάδα, τότε δεν μπορώ να βοηθήσω. Αν δεν καταγράψεις ούτε μια συμμετοχή, θα πρέπει να πάρεις μετάλλιο, αν είσαι μέλος της ομάδας, πρέπει να σου απονεμηθεί μετάλλιο. Αν είσαι δεύτερος τερματοφύλακας και δεν έχεις πολλές συμμετοχές, πρέπει να σου δώσουν μετάλλιο, καθώς κάνεις προπόνηση πέντε εκατομμύρια φορές το χρόνο, καθώς αν δεν κάνεις προπόνηση στο υψηλότερο επίπεδο, τότε δεν έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις το πρωτάθλημα. Αυτά τα παιδιά, θα πάρουν μετάλλιο, 100%, αλλιώς θα τους δώσω εγώ ένα”.

To Top